Küçük bir delikten girilen mağarada muhteşem keşif: Kesinlikle alışılmadık!
İspanya’nın Katalonya bölgesindeki bir mağarada, sekiz metrelik bir panel üzerine düzenlenmiş 100'den fazla tarih öncesi gravür keşfedildi. Gravürlerin 3 bin ila 5 bin yıl öncesine ait olduğu tespit edildi.
İspanya’nın Katalonya bölgesinde yer alan Tarragona kentinde bulunan Cova de la Vila adlı mağarada 2021 yılında bulunan 100’den fazla gravürün 3 bin ila 5 bin yıl öncesine ait olduğu tespit edildi. Gravürler, mağara içerisindeki 8 metrelik uzun bir panel üzerinde düzenlenmiş olarak keşfedildi.
IPHES uzmanı Ramón Viñas'a göre bu duvar resmleri, Bakır-Tunç çağındaki ilk çiftçi topluluklarının dünya görüşünü temsil ediyor. Enstitüden yapılan açıklamada, gravürlerin ilk olarak 13 Mayıs 2021'de üç kişilik bir mağara kaşifi grubu tarafından keşfedildiği ve ardından IPHES'ten arkeologlar ve paleontologlar tarafından analize tabi tutulduğu belirtildi.
Mağara sanatı örnekleri arasında , dört ayaklılar, zikzaklar, doğrusal, köşeli ve dairesel çizgiler ve bir dizi zoomorf (muhtemelen bovids ve atlar), yıldız şekilleri ve retiküler çizgiler gibi farklı figürlerin temsilleri vardı. Katalonya bölgesel hükümeti, mağara sanatının keşfinin "tüm Akdeniz Arkı'ndaki yeraltı şematik sanatının birkaç temsilinden birini" oluşturduğunu söyledi.