Kral kobra ile pitonun savaşı saatlerce sürdü: Kazanan kaybedeni yedi!

Yılan
Kral kobra ile pitonun savaşı saatlerce sürdü: Kazanan kaybedeni yedi!

Singapur'da baykuş fotoğrafı çekmek için vahşi doğaya giden bir grup, kral kobra ile pitonun saatler süren kavgasına tanık oldu.

Doğa fotoğrafçılığı yapan bir grup, baykuş fotoğrafı çekebilmek amacıyla gittiği vahşi doğada beklemedikleri bir sahneyle karşılaştı.

Bir kral kobra yılanı ile pitonun saatler süren savaşına denk gelenler olay yerinden ayrılmadı.

İki yılan arasındaki savaşın ilk kısmında kobra üstündü ve pitonu halsiz bırakarak bir süreliğine olay yerinden ayrıldı.

Ancak akşam saatlerinde avını yemek için geri geldiğinde pitonun ölmediğini fark etti. Ölümün eşiğinde olmasına rağmen piton son bir hamleyle kobranın boynuna dolanıp onun uzun bir süre nefessiz bıraktı. Bu sırada ise kobra pitonu yutmaya çalışıyordu.

İki sürüngen de geri adım atmadı. Her ikisi de çok yoruldu ancak sonunda piton yaşam belirtisi göstermeyince kral kobra pitonu çalılıklara çekerek yedi.

Kral kobra ile pitonun savaşı saatlerce sürdü: Kazanan kaybedeni yedi! - Resim : 1

Kobra ve pitonlar arasındaki kavgalar daha önce de haberlere konu olmuştu. Ancak her iki yılan arasındaki bu çekişme yaygın görülen bir durum değil.

Singapur Herpetoloji Derneği görevlisi Shivaram Rasu kral kobraların piton avlamasının büyük bir riski olduğunu çünkü pitonların çok güçlü sürüngenler olduğunu söyledi.

 

Kaynak: Haber Global TV

Singapur yılan piton kobra yılanı Kral Kobra