Köy kahvehanesinde bile bu kadar lezzetli olmuyor: Çaya sadece bir tane ekleyince lezzeti arşa çıkıyor
Günün her anında tükettiğimiz ve sabah kahvaltısından akşam sohbetlerine kadar farklı duruların güzel eşlikçisi çayı daha da lezzetlendirebilirsiniz. Çayın lezzeti ve faydalı yapısına katkı sağlamak için demliğe bir adet bu üründen koymanız yetecek.
Türk kültüründe yeri önemli içeceklerden biri çaydır. Sağlıklı yapısı ve leziz tadı ile bizleri kendine çeken çay günün her saati keyifle içilir. Lezzeti kadar faydaları da bulunana çayı tüketirken ise farklı doğal yöntemler deneyerek çayın hem faydalarını hem de lezzetini katlayabilirsiniz.
Doğru tüketimi ile çay sağlık açısından oldukça faydalı bir içecektir. Çayın içerdiği faydalardan daha hızlı yararlanmak için ise bazı yöntemlere başvurabilirsiniz. Hem demleme öncesinde hem demleme esnasında ve hatta demlendikten sonra bazı pratik bilgileri uyguladığınız takdirde çayın lezzeti arşa çıkıyor. İşte çay demlerken bilinmesi gerekenler:
DEMLEMEDEN ÖNCE BUNLARI DENEYİN
Lezzetli bir çay demlemek için bazı ipuçlarını takip edebilirsiniz. İşte çay demlerken dikkat etmeniz gerekenler:
1. Çayın kaliteli olanını seçin ve uygun koşullarda saklayın.
2. Demliğinizin de kaliteli olmasına özen gösterin. Ayrıca kireçlere karşı demliğinizi temizleyin.
3. Çay demlerken musluk suyu yerine içme suyu tercih edin.
4. Beklemiş ya da kaynatılıp soğutulmuş suyla çay demlemekten kaçının.