Kıvamı bir türlü tutturamayanlar için yumurta pişirmenin püf noktaları
Yumurta ile yapılan yemeklerin de tadına doyum olmuyor. Menemeninden omletine, rafadanından iyi pişmişine, göz yumurtasından çırpılmışına, sucuklusundan maydanozlusuna derken yumurtayla yapılabilecekler neredeyse sınırsız. Peki yumurtayı en sağlıklı şekilde tüketmek için onu nasıl pişirmeliyiz, bili
Tam kıvamında ve tam istediğin gibi bir yumurta pişirebilmek için bilmen gerekenler var. Tam kıvamında bir yumurta haşlayabilmek için ihtiyacın olan en önemli şey tazecik bir yumurta. Yumurtaların ne kadar tazeyse kıvamı o kadar güzel olacaktır. Yumurtaları haşlamak için uygun yumurta haşlama tenceresi ve su.
Yumurtanın en sağlıklı hali, uzmanların da kabul ettiği üzere haşlanmış yumurta ya da poşe yumurta. Yağda yumurta, kolesterol açısından çok önerilmiyor. Yumurtanın yanında karışık çiğ sebzeler yemek, içindeki E vitamininin emilimini de arttırıyor. Yani bizim Türk usulü kahvaltımızda yer alana salatalık ve domates, aslında yumurtayla birlikte tüketildiğinde çok daha faydalı olmuş oluyor. Birden fazla yumurta tüketilecekse sarılarını yememekte fayda var. Yumurtaları sebzelerle birleştirip omlet yapmak ve az tuzla tüketmek ise besin değerini arttırıyor.