Kıtır kıtır turşu yapmanın yolu! Usta turşucular böyle hazırlıyorlar
Asla erimeyen turşu yapmak için işte aklınızda bulunması gereken tüyo. Böyle hazırlanan turşu .çok daha lezzetli oluyor.
Usta turşucuların sırlarını takip ederek, kıtır kıtır turşular hazırlamak mümkündür. Bu püf noktalarını göz önünde bulundurarak, evde lezzetli ve sağlıklı turşular yapabilirsiniz.
Kıtır kıtır turşu yapmanın incelikleri hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için, usta turşucuların kullandığı yöntemleri derledik. Turşu yapımı, özellikle yaz aylarında sebze ve meyvelerin tazeliğiyle birleşerek lezzetli bir alternatif oluşturur. İşte kıtır kıtır turşu yapmanın püf noktaları:
Turşu kurarken dikkat edilecekler neler?
Turşu tarifi kullanacağınız malzemelere göre küçük değişiklikler göstersede, tercih etmeniz gereken tuz mutlaka iri taneli kaya tuzu olmalıdır.
Turşu yapımında tuzun miktarını çok iyi ayarlamalısınız. Turşunun tuzu az olursa turşuya koymuş olduğunuz malzemeler yumuşak olur ve zararlı bakteriler üretir. Tuzu fazla olursa da yiyemezsiniz.
Turşuya koyduğunuz su kaynatılıp soğutulmuş içme suyu olmalıdır.
Turşunun içine koyduğunuz sebze ve meyveleri güzelce yıkadıktan sonra birkaç yerinden iğne yardımıyla delikler açmalısınız ki, içlerine turşu suyu girebilsin.
Turşunuzu kurduğunuz kavanozun dibine bir avuç nohut ekleyerek fermantasyonu hızlandırabilirsiniz.
Turşu yaparken sebzeler sık ve sırayla dizilip aralarına sarımsak koymak hem görüntü hem de tat açısından bir fark yaratır.
Tane karabiber ve defne yaprağı ekleyerek turşunuza hoş aromalar katabilirsiniz.
Turşunuza koyacağınız maydanoz, asma ve kereviz yaprakları da güzel tat ve kokular katacaklardır.
Kavanozun ağzını sıkıca kapattıktan sonra serin ve güneş almayan bir yerde saklamalı ve her gün mutlaka çalkalamalısınız. Yaklaşık olarak 1-2 hafta sonra turşunuz hazır olacaktır.
Turşunuzu açtıktan sonra buzdolabında muhafaza etmelisiniz.
Turşu yapımında kullanacağınız besinlerin kalori oranlarını merak ediyorsanız Ne? Ne Kadar? Kaç Kalori? sayfamıza mutlaka göz atın!