Kış boyunca dinç tutuyor! Paça yerine yapıp yapıp için
Kelle paça çorbasını birçok kişi tüketmek istemiyor. Uzmanlar alternatif çorba önerdiler: Balkabağı çorbası
Kelle paça çorbası, Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri olsa da, herkesin damak tadına hitap etmeyebilir. Bazı bireyler, bu çorbanın yoğun aroması ve içeriği nedeniyle tüketmekten kaçınabiliyor. Ancak, sağlıklı bir beslenme düzeninde çorbalar önemli bir yer tutar ve farklı seçenekler sunmak her zaman mümkündür. Uzmanların önerisiyle, kelle paça çorbasına alternatif olarak balkabağı çorbası ön plana çıkıyor.
Neden Balkabağı Çorbası?
Balkabağı çorbası hem besleyici hem de lezzetli bir seçenektir. İçeriğindeki yüksek lif oranı, bağışıklık sistemini destekleyen A vitamini ve antioksidanlar sayesinde sağlıklı bir yaşamın kapılarını aralar. Ayrıca, düşük kalorili yapısıyla diyet yapan bireyler için de ideal bir alternatiftir. Yumuşak dokusu ve hafif tatlımsı aromasıyla farklı damak tatlarına hitap edebilir.
Balkabağı Çorbası Malzemeler:
5 su bardağı tavuk suyu
1,5 çay kaşığı tuz
4 su bardağı püre haline getirilmiş balkabağı
1 yemek kaşığı doğranmış taze maydanoz
1 adet orta boy kuru soğan
½ çay kaşığı kekik
1 diş sarımsak
½ su bardağı krema
5 adet tane karabiber
Balkabağı Çorbası Yapılışı:
Tavuk suyu, bal kabağı püresi, kuru soğan, kekik, tane karabiberi ve ince kıydığınız sarımsağı bir tencere içerisine koyarak kısık ateşte yarım saat boyunca pişirin.
Pişen karışımı ocaktan alın blender yardımıyla tüm malzemeleri pürüzsüz hale getirene kadar karıştırın.
Püre haline getirdiğiniz çorbanızı tekrar ocağa alın.
Yavaşça kremayı ilave edin.
Kısık ateşte 5 dakika pişirmeye devam edin.
Servis edeceğiniz zaman üzerine kıyılmış maydanoz koyabilirsiniz afiyet olsun.