Kurban Bayramı geliyorken hatırlamak gerek! Etleri bozulmadan saklamak için...
Buzdolaplarında ve buzluklarda saklanan etler belirli bir zaman sonra bozulmaya başlar. Etlerin bozulmadan uzun süre saklanması için kullanılabilecek bazı yöntemler bulunuyor. Saklanan etlerin bozulmaması için uygulanacak bu yöntemleri denediğiniz zaman etlerinizi rahatlıkla saklayabilirsiniz.
KIRMIZI ET BOZULMADAN NASIL SAKLANIR?
Kırmızı etin bozulmadan saklanması için bilinmesi gereken bazı püf noktalar vardır. İlk olarak, genel bir saklama çeşidi bulunsa da, etin çeşidine göre saklama yöntemi seçmek önemlidir. Parça etler daha uzun süre saklanabilse de, kıyma haline getirilen etlerin birkaç saatten uzun süre bekletilmeden tüketilmesi gerekmektedir. Ayrıca et eğer kurban eti ise saklama yöntemlerine geçilmeden önce oda sıcaklığında 3-4 saat bekletmek en doğrusu olacaktır. Etlerin daha uzun süre taze kalmasını sağlayacak saklama yöntemleri şu şekilde karşımıza çıkıyor:
BUZDOLABINDA KIRMIZI ET SAKLAMA
Kırmızı etleri buzdolaplarında 3-4 güne kadar saklamak mümkündür. Buzdolabında kırmızı et saklamak için öncelikle eti daha sonra pişireceğiniz şekilde parçalamak ve porsiyonlara ayırmak gerekmektedir. Bu işlemi tamamladıktan sonra ise kırmızı etleri porsiyonlarına göre poşetlere koyarak buzdolabında 3-4 gün kadar saklayabilirsiniz. Daha uzun süre dayanmayacağından buzdolabında saklanan etin hızlı bir şekilde tüketilmesi gerekir.
BUZLUKTA KIRMIZI ET SAKLAMA
Kırmızı etleri daha uzun süre saklamak isterseniz, bu durumda buzdolaplarının buzluk kısımlarında kırmızı et saklayabilirsiniz. Buzlukta kırmızı et saklamak isteyenler yine buzdolabında saklar gibi kırmızı etleri pişirilecek parçalar halinde doğrayıp daha sonra porsiyonlara ayırmaları gerekiyor. Daha sonra etlerinizi yağlı kağıda sararak ya da sarmadan dolap poşetlerine koyabilirsiniz. Buzlukta saklanan kırmızı etler 1-2 ay kadar sağlıklı bir şekilde saklanabilir.
DERİN DONDURUCUDA KIRMIZI ET SAKLAMA
Kırmızı etleri saklamak için derin dondurucuları tercih edeceklerin ise ilk yapması gereken gereken kırmızı etleri daha sonra kullanacakları yemeklere göre porsiyonlara ayırmak ve parçalar halinde doğramak. Bu işlemin ardından poşetlere koyduğunuz kırmızı etin poşetinden havanın tamamını vakumlayarak almayı unutmayın. Daha sonra poşetleri derin dondurucuya bırakarak aylarca taze tutabilirsiniz.