Kimyasal kullanmaya gerek bile kalmadan bembeyaz dişleriniz olacak! Dişlerinize sürmeniz yetiyor, bembeyaz yapıyor

Sağlık
Kimyasal kullanmaya gerek bile kalmadan bembeyaz dişleriniz olacak! Dişlerinize sürmeniz yetiyor, bembeyaz yapıyor

Yetersiz hijyen, hastalıklar ve dış faktörlere bağlı şekilde dişlerimiz zaman içerisinde beyaz rengini kaybederek saramaya başlayabilir. Farklı diş macunları ve medikal yöntemler denediğiniz halde dişleriniz hala beyazlamadıysa, bu yöntemi öğrenmek sizi çok sevindirecek.

Zaman içerisinde dişlerimiz farklı sebeplerden sararmaya başlayabilir. Yetersiz hijyen, sürekli çay ve kahve tüketimi gibi dış etkenler ya da belirli hastalıklar nedeniyle dişler beyazlığını yitirerek sararmaya başladıysa, bu konuda yardımınıza koşacak bazı doğal yöntemler olduğunu bilmek sizi rahatlatacaktır. 

Haber: Yunus Emre Kılıç / Haber Global

DİŞLER NEDEN SARARIR?

Diş sararmasının pek çok farklı sebebi bulunmaktadır. En bilindik nedeni yetersiz ağız hijyeni olan diş sararması aynı zamanda kafein içerikli gıdaların çok fazla tüketilmesi gibi dış faktörler nedeni ile de meydana gelebilir. Şeker hastalığı gibi belirli hastalık gruplarının da neden olduğu diş sararmasına karşı önlem almak mümkündür. 

Kimyasal kullanmaya gerek bile kalmadan bembeyaz dişleriniz olacak! Dişlerinize sürmeniz yetiyor, bembeyaz yapıyor - Resim : 1 

Diş sararmasında genetik sarılık da ön plana çıkmaktadır. Diğer sararma türlerinden farklı olarak genetik sarılık yalnızca kliniklerde yapılan diş beyazlatma uygulamaları ile geçirilebilmektedir. Bunun dışında etkenlerin sebep olduğu sararmalar için doğal yöntemler bulunuyor. 

DİŞLERİ BEYAZLATAN DOĞAL YÖNTEMLER

Genetik olmayan sebeplerden meydana gelen diş sararmalarına karşı önlem alabilirsiniz. İşte diş sararmasını anında geçirmenize yardımcı olacak doğal yöntemler:

 Kimyasal kullanmaya gerek bile kalmadan bembeyaz dişleriniz olacak! Dişlerinize sürmeniz yetiyor, bembeyaz yapıyor - Resim : 2

KARBONAT, SİRKE VE TUZ

Birbirinden güçlü temizlik yardımcıları olan karbonat, sirke ve tuz ile dişlerinizi temizlemek de mümkün hale geliyor. Diş macununun etken maddesi olan sodyum bikarbonat sirke ve tuz ile karıştırıldığı zaman doğal bir diş macunu görevi görüyor. 1 çay kaşığı elma sirkesi, yarım çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karbonatı karıştırarak macun kıvamına getirin. Haftada 1 kez dişlerinizi bu macun ile fırçalayarak beyazlığı sağlayabilirsiniz. 

Kimyasal kullanmaya gerek bile kalmadan bembeyaz dişleriniz olacak! Dişlerinize sürmeniz yetiyor, bembeyaz yapıyor - Resim : 3

MUZ KABUĞU

Diş beyazlatma yöntemleri arasında en ilginci ise muz kabuğu ile diş beyazlatma yöntemidir. Muz kabuğu ile diş beyazlatmak için yapmanız gereken tek şey ise muz kabuğunu dişlerinizi fırçaladıktan sonra dişlerinize sürmek. Ovalama işlemi gerçekleştirdikten sonra ağzınızı su ile çalkalayın. bu işlemi bir süre diş fırçalamada sonra tekrarlayın. İçerdiği potasyum sayesinde muz kabuğu kısa sürede dişlerinizi beyazlatacak. 

Kimyasal kullanmaya gerek bile kalmadan bembeyaz dişleriniz olacak! Dişlerinize sürmeniz yetiyor, bembeyaz yapıyor - Resim : 4

PORTAKAL KABUĞU VE DEFNE YAPRAĞI

Portakal kabuğu ve defne yaprağını kullanarak dişlerinizi kısa sürede beyazlatabilirsiniz. Kalıcı bir beyazlık için defne yapraklarını toz haline getirin. Ardından rendelenmiş portakal kabukları ile mikser yardımıyla karıştırıp bir macun elde edin. Dişlerinizi bu macun ile haftada bir kez fırçalayarak sararmalardan tamamen kurtulabilirsiniz. 

Kaynak: Haber Global TV

evde diş beyazlatma yöntemleri doğal yöntemler