Kendi özel jetim dedi, tüm dünyayı kandırdı

Kendi özel jetim dedi, tüm dünyayı kandırdı

ABD'li yönetmen ve yazar Vincent Peone, sosyal medyayı karıştıran bir video paylaştı. Peone videoda, uçak şirketinin ona özel jet temin ettiğini iddia etti. Uçak şirketinin olay üzerine açıklama yapmasıyla yönetmen her şeyi itiraf etti.

Yönetmen Vincent Peone, bindiği sefere kimse bilet almadığı için kendi özel uçma tecrübesini yaşadığına dair sosyal medyada bir video paylaştı. Yönetmenin uçaktan paylaştığı video milyonlarca kişi tarafından izlendi. Peone videoda, uçuşları değiştirip uçakta kendisinden başka kimsenin olmadığını görünce şaşırdığını iddia etmişti. 

New York'un John F. Kennedy Uluslararası Havaalanı'na gitmeye çalışan Peone, Colorado eyaletinin Aspen kentinden Utah eyaletinin Salt Lake City'sine giden Delta Havayolları'nın uçağındaki tek yolcu olduğunu ileri sürmüştü.

Kendi özel jetim dedi, tüm dünyayı kandırdı - Resim : 1

"Delta bana özel jet verdi" cümlesiyle videoyu paylaşan yönetmen, videoda görevli tarafından uçağın kapısına götürülürken, uçakta tek başına bir şeyler içerken, hostesin tek yolcu olarak kendisine uçuş sırasında yapması gerekenleri söylerken, pilotlarla sohbet edip el sıkışırken, uçağın merdivenlerinde elinde bardakla gülümserken, kısaca 'kendi özel jetinin' keyfini çıkarırken görüldü. 

UÇAK ŞİRKETİNDEN YANIT GECİKMEDİ

Kendi özel jetim dedi, tüm dünyayı kandırdı - Resim : 2

Sosyal medyada yankı bulan paylaşıma uçak şirketinden yanıt gecikmedi. Delta Havayolları'nın resmi hesabı, "Selam Vincent! Müthiş bir tecrübeye benziyor! Çekim için teşekkürler ve bizi tercih etmeni gerçekten takdir ediyoruz! Kendine iyi bak" yazan, gülümseme emojili yanıt gönderdi.

Washington Post'un bu görüntülerle ilgili soru yönelttiği Delta Sözcüsü Anthony Black ise Peone'nin uçağa binen tek yolcu olduğunu, ama seferin yapılamadığını açıkladı. Black, uçağın harekete geçtikten hemen sonra mekanik sorun yaşadığını, kapıya geri döndüğünü söyledi. 

Uçak şirketinden gelen açıklama üzerine Peone, her şeyin bir 'yönetmen kurgusu' olduğunu, ertesi günkü seferle uçtuğunu itiraf etti. Yönetmen Twitter'da yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

"Geçen haftaki müthiş tecrübe için teşekkürler Delta. Videom yüzde 100 doğruydu ama sonra çekimi durdurdum. Özel jet yeniden mekanik sorunlarla karşılaştığında ertesi sabah normal bir seferle uçtum. Paylaştığım görüntüler kısa, eğlenceli ve olumlu bir hikaye anlatıyor. Çünkü ben öyle hikayeler anlatmayı seviyorum. Ben komedi yapıyorum. Siz de bunu 'yönetmenin kurgusu' diye değerlendirin. Rüyayı yaşarken harika mürettebatla da güldük eğlendik. Hikaye hızlı yol aldı, ama uçak değil."


Delta Havayolları Utah Colorado itiraf jet uçak