Kelek karpuz seçmekten bıkanlara iyi haber geldi: Tipi, karpuzu ele veriyor!
Yaz aylarının vazgeçilmez tadı karpuz, kalın kabuğu nedeni ile iyi ya da kötü olarak ayırt edilmesi zor bir meyvedir. Karpuzlar seçilirken biraz şans, biraz ustalık gerekir ve yanlış karpuzu seçerseniz kelek çıktığı için bütün bu süreç boşa gitmiş olur. Ancak bu yöntemler karpuzlar kelek çıkmıyor.
Karpuz seçmek bir sanat olarak kabul edilir. Karpuzun kabuğu kalın ve içi görünmediğinden, iyi karpuz seçmek için bu sanatın inceliklerini bilmek gerekir. Karpuz seçmenin püf noktalarını bildiğiniz zaman aldığınız karpuzlar asla kelek çıkmıyor. İşte sulu sulu, tadından yenmeyecek karpuz seçmenin püf noktaları:
Karpuzun şekli: Karpuzların şekli seçerken oldukça önemli bi detay. Eğer bir karpuz daha simetrik ve oval şekildeyse, karpuzunuz daha iyi çıkacak demektir. Daha yamuk şekilli karpuzlar ise genellikle kelek çıkabiliyor. Tam yuvarlak olmayıp hafif bir ovalliği olan karpuzları seçmek daha doğru bir seçim olacaktır.
Karpuzdan gelen ses: Karpuz seçilirken herkes ilk olarak orta kısmına şöyle bir vurur. Avuç içiniz ile karpuza vurduğunuz zaman çıkan ses eğer daha tok bir tonda ise karpuz iyi çıkacak demektir. Ancak daha tiz ve duyulur bir ses çıkıyorsa, bu durumda muhtemelen kelek bir karpuzu elinize aldınız demektir. Karpuzun içi dolu ve olgunlaşmış olması çıkardığı tok sesten anlaşılabilir.
Karpuzun rengi: Karpuz eğer olgunlaşmış ve taze ise koyu, mat yeşil renginde olacaktır ancak taze bir görünümü bulunacaktır. Eğer karpuzun rengi soluk ya da fazlasıyla sarıya kaçmış ise, aldığınız karpuz ya kelek ya da içi geçmiş bir karpuz çıkacaktır. Bu noktada dikkat etmeniz gereken karpuzun koyu yeşil renkte olması olacaktır.