Kayıp kaplumbağa Tonti otogarda bulundu

Kayıp kaplumbağa Tonti otogarda bulundu

Mersin'e otobüsle gelen öğretmenin kaybettiği 'Tonti' adındaki sevimli kaplumbağa terminalin bahçesinde bulundu. Kaybolduktan 4 gün sonra sahibine teslim edilen Tonti evine döndü.

Öğretmen Nilüfer Büyükcan, tatil için gittiği Eskişehir'den şehirler arası otobüsle görev yaptığı Mersin'e geldi. Yolculuğu sırasında 4 yıldır beslediği Tonti isimli kaplumbağasını da yanına alan Büyükcan, sevimli hayvanı kutusuyla birlikte koltuğunun altına bıraktı. 

Kayıp kaplumbağa Tonti otogarda bulundu - Resim : 1

Büyükcan kente vardığında, kaplumbağasının kutunun bir bölümünü yiyerek çıkmış olduğunu fark etti ve Tarsus Şehirlerarası Otobüs Terminali (TAŞTİ) personeline telefon numarasını bıraktı. Terminal personeli, bahçede bakım yaptıkları sırada kaplumbağayı bulunca Büyükcan'a ulaştı. 

Kayıp kaplumbağa Tonti otogarda bulundu - Resim : 2

Kaplumbağasına yeniden kavuşmanın sevincini yaşayan Büyükcan, "Kaplumbağamı ilk olarak otobüs personeli bulmuş ve ağaçlık alana bırakmış. Sonrasında da Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin TAŞTİ personeli bakım sırasında fark etmiş. Çok sevdiğim Tonti'me kavuşmuş olmaktan dolayı çok sevinçliyim. Duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. AA

otogar kaplumbağa kayıp Mersin