Kavurma Pişirirken Tencereye 1 Kaşık Ekleyin Et Daha İyi Pişiyor
Kavurma pişirirken aklınızda bulunması gereken tarif.
Daha sonra iç yağının içerisine, küçük doğranan etleri koyun.
5-6 dakika yüksek ateşte kavurun.
İçine 1 adet bütün kabuksuz soğanı atıyoruz.
Bu pişerken ete daha da lezzet katacaktır.
1 bardak su ilave ediyoruz.
Tencerenin altını kısıyoruz.
10 dakikada bir karıştırıp, tekrar tencerenin kapağını kapatıyoruz.
Etler pişince baharatlarını ekliyoruz. (Kimyon, kekik, tuz, karabiber)
Sıcak olarak servis ediyoruz.
Afiyet olsun…
Püf Noktası:
Et kavurmayı yaparken, arpacık soğan da kullanabilirsiniz.
Etinizin tam kıvamında ve sert olmaması için tuzunu en son ekleyin.
Eti pişirmek için kısıtlı vaktiniz varsa 1 tatlı kaşığı sirke ilave ederek pişme süresini hızlandırabilirsiniz.
Sirke az miktarda olduğu için kavurmanın tadında bir değişiklik olmayacaktır.
Eti kavurmaya pişmesine yakın kekik eklerseniz farklı bir lezzet elde edersiniz.