Karpuzu böyle yemek hastalık saçıyor! Eğer karpuz yerken bunu yapıyorsanız...
Yaz aylarının favori meyvesi karpuz hem serinleten hem de ağızda lezzet şöleni yaşatan bir yiyecektir. Ancak karpuz tüketimine yapılan hatalar karpuzun falyalarından yararlanmanın önünde bir engeldir. Karpuzun yanlış şekilde tüketilmesi fayda yerine zarara yol açıyor.
Yaz aylarının vazgeçilmezi olan karpuz, tüketiminde yanlış davrandığımız bir meyve. Yanlış tükettiğimizin farkında bile olmadığımız karpuzu yerken dikkat edilmesi gereken belirli kurallar var. Bu kuralları uygulayarak karpuz tüketimini hem daha ferahlatıcı hem de daha sağlıklı hale getirebilirsiniz. İşte karpuz tüketirken dikkat edilmesi gerekenler:
Yemeklerden sonra en az 2 saat bekleyin: Karpuz yemeklerden 2 saat bekledikten sonra tüketildiği takdirde faydalar ağlıyor. Ancak yemekler ile birlikte ya da hemen sonrasında tüketilen karpuz kan şekeri dengesinin bozulmasına yol açabiliyor. Diyabet riskini arttıran bu davranışı bırakarak hem kan şekeri seviyeleri dengeleyebilir, hem de sindirim sistemine aşırı yüklenmemiş olursunuz.
Karpuz varsa ekmek yok: Karpuz tüketimine yapılan en büyük hatalardan biri öğün içerisinde hem karpuz hem ekmek tüketimi yapılması. Eğer karpuzu yemeklerle birlikte tüketmek istiyorsanız, bu durumda ekmeği kesmeli ya da en az seviyeye indirgemelisiniz. İki karbonhidrat barındıran besin olan ekmek ve karpuzun birlikte tüketilmesi öğünde aşırıya kaçma olacağından sindirim sistemini zorlayacaktır.
Koku ya da tadında farklılık varsa: Karpuz gereğinden fazla olgunlaşması halinde bozulmaya başlar. Bu bozulmalar karpuzun orta kısmından başlayarak kenarlara doğru yayılacağı için alırken fark etmeyebilirsiniz. Eğer karpuzu kestiğinizde keskin kötü bir koku yayılıyorsa ya da ilk aldığınız tat ekşi bir tat ise karpuzu kesinlikle yememelisiniz. Çürük bir karpuz yemiş olursunuz ve hastalıklara davetiye çıkarırsınız.