Karnabaharı yıllarca yanlış şekilde pişirmişiz! Karnabaharın tadından mahrum kalmamak için bu yöntemi deneyin
Kış aylarının sevilen sebzelerinden biri olan karnabaharı meğer yıllardır yanlış şekilde pişiriyormuşuz. Karnabahar pişirirken dikkat edilmesi gereken bu hususları öğrendiğinizde yemeğiniz hem daha sağlıklı hem daha lezzetli oluyor.
Kış aylarının en sevilen sebzelerinden biri olan karnabahar farklı pişirme teknikleri kullanılarak hazırlanabilir. Karnabahar pişirirken haşlama, fırınlama ve kızartma gibi çeşitleri deneyebilirsiniz. Çeşit çeşit pişen ve her hali lezzetli olan karnabaharın tadından mahrum kalmamıza neden olan bazı hatalar bulunuyor.
Karnabahar pişirirken dikkat edilmesi gereken bazı durumlar bulunuyor. Doğru pişirme önerileri ile karnabaharın hem daha sağlıklı hem de daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz. İşte karnabahar pişirirken uygulanması gerekenler:
Suda bekletmek: Karnabaharı pişirmeden önce hem kirlerinden arınması hem de gaz çıkarmaya neden olan yüksek kükürt oranının azalması için suyun içinde bekletmeniz gerek. Ancak karnabaharı normal su değil tuzlu su içerisinde bekletin. Tuzlu su içerisinde 10 dakika bekleyen karnabaharı daha sorna tuzdan arındırmak için su altında ovalayarak yıkayın ve bu şekilde pişirin.