Kararmış gümüşlere 4 harika dokunuş

Kararmış gümüşlere 4 harika dokunuş

Günlük yaşamda sıklıkla kullanılan gümüş takılar ve objeler zamana yenik düşüp eski parlaklığını kaybedebilir. Peki, birçok gümüş tutkununu hayal kırıklığına uğratan kararmış takılar nasıl kolayca parlatılır? İşte, gümüşü evde kolayca parlatmanın yolları.

Gümüşler uzun süre kullanım ile birlikte maruz kaldığı doğal ve kimyasal etkilerden sonra matlaşmaya, karamaya başlar. Peki, kararmış gümüş takı ve objeler nasıl parlatılır? İşte cevapları...

1. İPUCU

Ilık suya birkaç damla bulaşık deterjanı ekleyin. Karışımı yumuşak bir beze batırın ve kararmaları gidermek için gümüşleri ovalayın. İşlemi tamamladıktan sonra takıları soğuk suyla durulayıp farklı bir bezle kurulayın.

2. İPUCU

Daha zorlu kararmalar için tercih edilen karbonat ile parlatma yöntemini iki farklı şekilde uygulayabilirsiniz. İlk olarak; üç yemek kaşığı karbonatı bir kabın içerisine koyun ve macun kıvamına gelecek şekilde su ekleyin. Yumuşak bir bezle gümüşleri macun haline getirdiğiniz karışımla ovun. Daha sonra soğuk suyla iyice durulayın ve farklı bir yumuşak bezle kurutun.

Sirkeli su ve karbonat karışımı, kararmış gümüşleri parlatmak için uygulanan diğer bir yöntem. İki yemek kaşığı sirkeyi bir kabın içerisine ekleyin. Ardından bir miktar su ve iki yemek kaşığı kabartma tozunu da ekleyerek, kararmış takı veya objeleri karışımın içerisine bırakın. Yarım saatin ardından gümüşleri çıkarın ve durulayın. Eğer takılar bir kabın içerisine sığamayacak kadar büyükse, sirkeli suya batıracağınız bezle silme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

3. İPUCU

Diş macunu, kararmış gümüş takıların eski halini alması için sık sık kullanılıyor. Evde kolayca uygulanan bu yöntem için yumuşak diş fırçasına ve diş macununa ihtiyacınız var. Gümüşlerinize yumuşak bir diş fırçası yardımıyla diş macunu sürün. Macun sürdüğünüz gümüşlerinizi ılık bir suda yarım saat bekletin. Ardından sudan çıkardığınız takıları iyice durulayıp kurulayın.

4. İPUCU

Kararan gümüş takıları, sigara külüyle parlatmak da oldukça yaygın bir yöntem. Sigara külünü bir pamuk ile ezip dağıtın. Sonra gümüşlerinizin üzerine sürtüp bol su ile durulayın, işlemin ardından yumuşak bir bez yardımıyla kurulayın.


gümüş