Kandil simidi tarifi: Mahlepli mahlepsiz kandil simidi nasıl yapılır? İşte ustaların bildiği püf noktaları

Yaşam Haberleri Yemek tarifleri
Kandil simidi tarifi: Mahlepli mahlepsiz kandil simidi nasıl yapılır? İşte ustaların bildiği püf noktaları

Kandil simidi tarifi hakkında araştırmalar hız kazandı. Hazreti Muhammed'in doğum günü olan Mevlid Kandili'nin idrak edileceği gün geldi çattı. Kandil denilince akla gelen kandil simidini evde yapmak isteyenler ise tarif araştırıyorlar. Peki, kandil simidi evde nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Kandil simidi tarifi, Mevlit Kandili'nin idrak edilecek olmasıyla birlikte vatandaşlar tarafından sorgulanmaya başladı. İslam aleminin önemli günlerden olan Mevlid Kandili, son peygamber Hazreti Muhammed'in doğum günü olarak asırlardır kutlanıyor. Bu özel ve anlamlı günde kandil simidi yapıp dağıtmak isteyenler ise mahlepli mahlepsiz kandil simidi tariflerini merak ediyorlar. İşte kandil simidi yapılışı ve püf noktası...

KANDİL SİMİDİ MALZEMELERİ

Mahlepli kandil simidi malzemeleri;

4,5 su bardağı un
125 gram eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1,5 çay bardağı sulu yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker

Üzeri için

Yumurta
Susam

Mahlepsiz kandil simidi malzemeleri;

3 su bardağı un
125 gram tereyağı
1 yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
1,5 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu

Üzeri için

Yumurta
Susam

KANDİL SİMİDİ TARİFİ

Oda sıcaklığındaki tereyağı, sıvı yağ, sirke, yoğurt, tuz, şeker ve yumurta sarısını karıştırın. Ardından un ve kabartma tozu ekleyin ve yoğurmaya başlayın.

Kulak memesi kıvamına geldiğinde hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.

Elle açıp çay bardağının ağzını kullanarak yuvarlaklar kesin. Yuvarlakların ortalarını da şişe kapağı ile kesin. Ardından yumurta beyazına ve susama bulayın. 180 derecede 20 dakika pişirin. Bu tarifi mahlepli ya da mahlepsiz olarak yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

KANDİL SİMİDİ PÜF NOKTASI

Pastane usulü kandil simidinin sırrı tarifte mahlep kullanılıyor olması. Kıyır kıyır bir kandil simidi yapmak istiyorsanız mahlep ya da sirke kullanmanız şart. Kandil simidinin bir püf noktası da kullanılan malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edilmesidir.

Yaşam haberleri Yemek tarifleri

Kaynak: Haber Global TV

kandil simidi tarifi kandil simidi nasıl yapılır Mahlepli kandil simidi nasıl yapılır? Mahlepsiz kandil simidi nasıl yapılır?