Kahvaltıda sakın bunları yemeyin! Severek yediğimiz bu kahvaltılıklar meğer şeker hastalığına neden oluyormuş
Günün ilk öğünü olan kahvaltı, hemen hemen hepimizin vazgeçilmezidir. Aperatif ürünlerle bile olsa kahvaltıyı mutlaka yaparız. Ancak kahvaltının yapılıp yapılmaması kadar ne gibi gıdalar tüketildiği de önemlidir. Yıllardır severek tükettiğimiz kahvaltılık gıdalar şeker hastalığına yol açıyormuş.
Kültürümüzün vazgeçilmezlerinden olan kahvaltı alışkanlığı pek çoğumuz için ciddi bir alışkanlıktır. Kahvaltılarda sofralar donatılır, tuzlu şekerli çeşit çeşit yemek hazırlanır ve sunulur. Ancak kahvaltı alışkanlığımızda bazı yanlış adımlar da atıyoruz. Kahvaltıda tüketilmesi ile sağlığa zarar veren besinler listelendi. İşte kahvaltıda yediğimiz zaman şeker hastalığına neden olan ve bünyemize zarar veren, uzak durulması gereken o gıdalar:
Yoğurt ve şeker: Bazılarımız kahvaltıda şekerli yoğurt ya da yoğurdun içerisine dilimlenmiş meyveler ve yulaf ile daha sağlıklı bir kahvaltı öğünü geçirmeyi hedefler. Ancak eğer yoğurdu kahvaltıda tüketirseniz bu midenizde halihazırda bulunan laktik asidin ölmesine yol açar. yani kahvaltıda tüketilen yoğurt ve meyveden alacağınız yarar ciddi oranda düşer. Bu nedenle yoğurtlu karışımları öğle yemeğine saklamak daha sağlıklıdır.
Meyve suları ve şekerli ürünler: Çay ya da kahve tüketmek istemeyen bireyler kahvaltıda meyve suyu tüketirler. Ancak meyve suları yüksek şeker içerikleri nedeni ile günün ilk öğününde tüketildikleri zaman vücudunuzun kan şekeri dengesine zarar verir. Bu durum insülin direncini düşürür ve pankreası zorlar. Uzun vadede şeker hastalığına neden olacak olan bu alışkanlıktan vazgeçmek en sağlıklısı olacaktır. Aynı durum çikolata ve reçel gibi şeker bazlı gıdalar için de geçerlidir.
Muz: Daha fit bir vücuda sahip olmak isteyenlerin tercihi olan kahve ve muz ikilisi kahvaltı için yanlış bir tercih olacaktır. Aç karnına yenilen muz her ne kadar tok tutan bir besin olsa da, aç karnına yenildiğinde muz kandaki magnezyum oranını ciddi şekilde artırır. Bu da ilerleyen süreçte kalp hastalıklarına neden olan bir durumdur.