Kahraman fotoğrafçı 6 yaşındaki kayıp çocuğu drone ile buldu

Kahraman fotoğrafçı 6 yaşındaki kayıp çocuğu drone ile buldu

Fotoğrafçı Steve Fines, 6 yaşındaki kayıp çocuk ve köpeğinin yerini drone ve termal kamera kullanarak tespit etti. Başarılı bir kurtarma operasyonu gerçekleştiren Fines, operasyona tanık olan kişiler tarafından kahraman ilan edildi.

ABD'nin Minnesota eyaletinde, soğuk bir gece vakti kaybolan 6 yaşındaki Ethan Haus'u arama kurtarma çalışmaları geçtiğimiz hafta Salı günü başladı. Minik Ethan, Clear Lake'teki evinin yakınında köpeğiyle birlikte kayboldu. Yaklaşık 600 kişi Ethan'ı aramaya yardımcı oldu ancak gece sıcaklığın -1 derecenin altına düşmesi çalışmaları zorlaştırdı. Fotoğrafçı Steve Fines, 6 yaşındaki çocuğun yerini drone'unu ve termal kamerasını kullanarak tespit etti.

Kahraman fotoğrafçı 6 yaşındaki kayıp çocuğu drone ile buldu - Resim : 1

Fotoğrafçı, saat 21:30 civarında arama çalışmalarına yardım etmeye başladı. Saat 01:40'da arama ekibindeki gönüllüler Fines'ın belirlediği yöne doğru işaret eden ayak izine rastladıktan kısa süre sonra aradığını buldu. Fines, başarıyla gerçekleştirilen operasyonun ardından olayı, "Çocuk ve köpeği olduğunu düşündüğüm şekli gördüm. Yetkiler neler olduğunu görmek için yer ekibini gönderdi" şeklinde aktardı.

Kahraman fotoğrafçı 6 yaşındaki kayıp çocuğu drone ile buldu - Resim : 2

drone termal kamera