Kabartma tozunun en büyük rakibiymiş! Kek ve poğaçalara 1 çay kaşığı bile ekleyince kabarması asla durmuyor
Kek, poğaça ve açma gibi hamur işi gıdaları hazırlarken kullanılan kabartma tozlarını kullananları sevindirecek bir altın tüyo ortaya çıktı. Evde kabartma tozu kalmadığında yerine kolaylıkla kullanabileceğiniz bazı yardımcı ürünler olduğunu biliyor muydunuz? İşte kabartma etkisiyle kabartma tozunu bile sollayan o ürünler...
Kek ve poğaça gibi hamur işi gıdaların hazırlanmasında kabartıcı görevi üstlenen kabartma tozları evde kalmadığında hazırlığı yarıda bırakıp market yolunu tutanları sevindirecek bir haberimiz var. Pasta şeflerinin yemek tarifleri kitabından çıkan bu altın tüyolar sayesinde kabartma tozu kullanmadan da hamur işlerini balon gibi şişirmek mümkün.
Doğal yöntemler içerisinde kek ve poğaça hazırlamanın püf noktası olan bu altın tüyolar yemek tariflerinin gizli tüyoları olarak karşımıza çıkıyor. Kek hamurunun balon gibi şişerek kabarmasını sağlamak için kullanabileceğiniz bu doğal yöntemleri kullandığınızda etkisi sizleri bile şaşırtacak. İşte kabartma tozuna alternatif doğal yöntemler:
Karbonat: Kabartma tozu ile benzer özelliklere sahip olan karbonat da tariflerde kullanabileceğiniz kabartıcı özellikli ürünlerden biridir. Kabartma yeteneği bakımından kabartma tozundan daha etkili olan karbonatı az miktarda kullanmak etkisinden faydalanmak için yeterli olacaktır. Tarifteki her 3 çay kaşığı kabartma tozu için 1 çay kaşığı karbonat kullanabilirsiniz.
Ayran: Fermente bir içecek olan ayran içerdiği fermente bakteriler sayesinde doğal bir kabartıcı görevi görecektir. Fermente içeriği yüksek ayranlar ya da kefir kullanımı hamur işlerinde kabarmayı kolaylaştırır. Bu yöntemden faydalanmak için yarım su bardağı ayran içerisine 1 çay kaşığı karbonat ilave ederek hamur kabartma işleminde kullanabilirsiniz.