Japon şeflerin sır gibi sakladığı pilav pişirme yöntemi: Bu şekilde pilav asla dibine tutmuyor
Japon şeflerin uzun zamandır sakladığı dibine tutmayan ve lapa olmayan pilav pişirme yöntemi ortaya çıktı. Sizler de tam kıvamında pirinç pilavı hazırlamak istiyorsanız işte sır gibi saklanan ve dibine tutmayan pilav pişirme yöntemi:
Türk mutfağında adeta bir uzmanlık sınavı olan pirinç pilavı farklı coğrafyalarda farklı pişirme teknikleri ile karşımıza çıkıyor. Pirinç pilavının hazırlanma süreci dışarıdan bakıldığında her ne kadar asit gibi görünse de aslında incelik isteyen bir süreçtir.
Pirinç pilavının lapa olmaması ve dibine tutmaması için dengeli bir şekilde pişirmek gerek. Pirinç pilavının dibine tutmaması konusunda ise Japon şeflerin uyguladığı bir yöntem var. Gohan adı verilen Japon pirinç pilavını hazırlayarak sizler de tam kıvamında bir pilav elde edebilirsiniz. İşte Gohan (Japon pirinç pilavı) malzemeleri ve hazırlanışı:
HAZIRLANIŞI
İlk olarak pirinçleri soğuk suda 5-6 kez yıkayarak nişastasından tamamen ayrılmasını sağlayın. En sonunda pirinci geçecek kadar su koyduğunuzda suda herhangi bir bulanıklık kalmadıysa işlem tamam demektir.
Ardından bir tencere içerisine 1,25 su bardağı suyu ekleyerek kaynatmaya başlayın. Su kaynayınca pirinçleri ilave edin ve deliksiz bir kapakla kapatın. Bu şekilde hiç karıştırmadan orta ateşte yaklaşık 6 dakika kadar pişmeye bırakın.
Ardından kısık ateşe alarak 10 dakika daha pişirin. Son olarak ocaktan alıp birkaç dakika demlenmeye bırakın. tuzsuz ve yağsız olması ile tam bir diyet yemeği olan Gohan bu şekilde hazır olacaktır. Afiyet olsun.