Alerjisi olanlar için yumurta geliştirildi

Yumurta
Alerjisi olanlar için yumurta geliştirildi

Japonya'daki Hiroşima Üniversitesi'nden bilim insanları 'yumurta akına alerjisi olan kişiler için güvenli olabileceğini' iddia ettikleri bir tavuk yumurtası geliştirdi.

Yumurta akına alerjisi olan kişilerin sorununu çözmek isteyen Japon bilim insanları, alerjen etkisi giderilmiş bir tavuk yumurtası geliştirdiklerini duyurdu.

Haber: Mehmet Efendi / Haber Global

Hiroşima Üniversitesi'nden araştırmacıları genom düzenleme teknolojisi kullanarak yumurta akı alerjisine neden olan ovomukoid proteinini içermeyen bir yumurta üretti.

Yumurtaya "OVM-Knockout" adı verildi. Değiştirilen yumurtanın gıda güvenliği profili incelendi ve ilk bulgular Nisan 2023'te Foond and Chemical Toxicology adlı akademik bilim dergisinde yayınlandı.

Üniversite'nin Entegre Bilimler Enstitüsü'nden Yrd. Doç. Rya Ezaki, "OVM-Knockout tavuk yumurtasını gıda olarak kullanmak için, gıda olarak güvenliğini değerlendirmek önemli" diye konuştu.

Geliştirilen yumurtalara anti-ovomukoid ve anti-mutant ovomukoid antikorlar eklenerek ovomukoid'in izi saptanmaya çalışıldı ve varlığına dair bir kanıt bulunamadı.

Alerjisi olanlar için yumurta geliştirildi - Resim : 1

Ancak küçük miktarda bir ovomukoid kalıntısı bile alerjisi olan kişide reaksiyona neden olabilir. bu yüzden araştırmacılar değiştirilmiş yumurtaların güvenlik profilini doğrulamaya devam edeceklerini duyurdu.

Şu an için OVM-Knockout yumurtaları için "Standart yumurtalardan daha az alerjik olduğu ve yumurta alerjisi olan hastaların yiyebileceği ısıl işlem görmüş gıdalarda güvenle kullanılabileceği" belirlendi. Araştırmanın bir sonraki aşamasında OVM-knockout yumurtaların fiziksel özelliklerini ve işleme uygunluğunu değerlendirmek ve klinik deneylerle etkinliklerini doğrulamak olacak.

Kaynak: Haber Global TV

yumurta yumurta akı japonya bilimsel araştırmalar