İyi dondurmada kalite standardı meyvede saklı: En az yüzde 15
Yaz aylarında en çok tüketilen dondurmada, renklendirici ve tatlandırıcı oyununa dikkat etmek gerekiyor. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın belirlediği standartlara göre meyveli dondurmada meyve oranı en az yüzde 15 olmalı. Bu hem tadından hem de renginden anlaşılabiliyor.
Herkes tercih ettiği meyvenin tadını almak ister. Ama bazı dondurmalardan, ne meyve ne süt tadı geliyor. Yaz aylarında sıklıkla tükettiğimizi, bayıla bayıla yediğimiz dondurmaya meyve ayarı geldi. bundan böyle her dondurmada meyve bulundurmak zorunda olacak ve meyvenin çeşidine göre de meyve oranı değişecek.
Kalite standartlarına göre, dondurmalarda meyve oranı en az yüzde 15 olmalı. Ancak bazı dondurmacılar, ucuza kaçmak için renklendirici ve tatlandırıcılarla meyve tadı vermeye çalışıyor. İyi ve kaliteli dondurmayı ayırt etmek zor değil. Sert kabuklu meyveler ise en az yüzde 5 olmalı. Kakao ve vanilyalı da ise bir sınırlama bulunmuyor.