İtalyanlar her seferinde böyle pişiriyormuş! Leziz bir makarna pişirmek için gereken bakın meğer neymiş
Makarna pişirme konusunda tüm dünyada ustalığıyla tanınan İtalyanların makarnayı nasıl pişirdikleri ortaya çıktı. Makarna pişirirken aslında doğru olduğunu düşündüğümüz pek çok tekniğin de hatalı olduğu bu şekilde anlaşıldı. Meğer makarnanın lezzetini ortaya çıkarmak için bu yöntemleri uygulamak gerekiyormuş.
Pratik hazırlanışı ve birbirinden farklı soslar ile hazırlanabilmesi gibi özellikleri sayesinde pek çok kişinin kalbinde taht kurmuş olan makarnanın kendine has bazı püf noktaları vardır. Ne kadar kolay görünse de aslında bazı yanlış adımlar makarnanın tüm lezzetinden yararlanmamızı engelliyor.
Makarnanın tüm lezzetini alabilmek için İtalyan şeflerin uyguladığı bazı pratik bilgiler gün yüzüne çıktı. Leziz bir makarna pişirmenin püf noktası sayılan bu pratik bilgiler şu şekilde karşımıza çıkıyor:
Makarnayı fazla pişirmeyin: Makarnanın lezzetini koruması için İtalyan şefler tarafından kullanılan bir teknik olan Al dente tekniğini kullanabilirsiniz. Al dente makarnanın hafif diri kalması ve dişe gelen bir kıvamda pişmesi demektir. Makara çok fazla pişirildiğinde lapa hale gelir ve lezzetinden eser kalmaz.