İtalyan aşçılar işin gerçeğini anlattı! Meğer makarna pişirirken bu detaylara dikkat etmemiz gerekiyormuş
Pek çok kişi akşam yemeğine ne yapacağını bilemediğinde hızlıca bir makarna hazırlamayı düşünür. Ancak makarna çoğu kişinin düşündüğünden daha detaylı hazıranan bir yemektir. İtalyan aşçılar mükemmel bir makarna için gereken püf noktaları açıkladı.
İtalyan mutfağından dünyaya yayılan ve ülkemizde de farklı çeşitleri sık sık hazırlanan makarna dışarıdan basit gibi görünse de aslında karmaşık bir yemektir. İtalyan aşçılar makarna hazırlarken dikkat edilmesi gereken birden fazla püf nokta olduğunu belirtiyor. Tam kıvamında bir makarna hazırlamak ve makarnanın tadına varmak için işte yemek tarifleri içerisinde makarna hazırlamanın püf noktası olan doğal yöntemler:
Makarnanın suyunu bol kullanın: İtalyan aşçılar makarnanın hem tat dengesi hem de pişerken yapışmaması için yağ kullanımı yerine bol su il pişirilmesinin yeterli olduğunu aktarıyor. Aslında basit bir detay gibi görünene su miktarı makarnanın lezzetini tamamen değiştiren bir durum.
Mükemmel kıvamda bir makarna yemeği hazırlamak için ise kullanacağınız her 450 gramlık makarna için 4 litre su kullanmanız gerekiyor. Makarna bol su içerisinde piştiğinde asla yapışmıyor ve sonuç mükemmel oluyor.
Soğuk su ile pişirmek: Çoğu kişi makarnayı daha hızlı pişirmek adına suyu önce ısıtıcıda ısıtıp daha sonra makarna ile birlikte ocağa koyar. Ancak İtalyan aşçılara göre suyu ısıtmak makarnanın tadını etkiliyor. Makarna soğuk su le birlikte ocağa konulduğunda daha lezzetli şekilde pişiyor. Suyun ılık ya da sıcak olması makarnaya metalik bir tat katabiliyor.