Çoğu kişi adını bile bilmiyor: Bu meyveyi yiyen kalp krizinden korunuyor!
Sağlıklı yaşam alışkanlıkları kapsamında günlük rutin beslenmemizin dışına çıkmaya başladık. Uzmanlar tarafından faydaları kanıtlanan bazı meyve ve sebeplerin tüketimi ile sağlıklı bir yaşama attığımız adım bu meyve ile tamamlanacak. Türkiye'de henüz çoğu kişi bilmese de, o kalp krizinin çaresi.
Türkiye'de henüz pek çok kişinin adını bilmediği ackee meyvesi, sağlıklı yaşam alışkanlıkları kapsamında kullanımı yaygınlaşan bir gıda. Ackee meyvesi Jamaika'ya özgü bir meyve ve gnelde balık ile birlikte tüketiliyor. Ancak meyvenin kendi başına tüketimi de kalp krizi başta olmak üzere pek çok hastalığın önüne geçmeye olanak sağlıyor.
Ackee meyvesinin ağacı fıçı ve kürek yapımında, çiçekleri ise parfüm hazırlamada kullanılıyor. Ancak tüketmeden önce içinin açılması büyük önem arz ediyor. Zira kabuklu tüketimi sağlık açısından ciddi zarar yol açabiliyor. Meyveyi tükettiğiniz zaman ise pek çok faydasından yararlanıyorsunuz. Günün hemen her öğününde tüketilebilen meyve günlük olarak yenildiği zaman insan sağlığına faydaları şu şekilde:
Kalp damarlarını genişletiyor: Ackee meyvesi yapılan araştırmalara göre kalbe giden damarların genişlemesini sağlıyor ve vücudunuzdaki kanın çok daha rahat pompalanmasını sağlıyor. Genişleyen damarlarda tıkanmaların da önüne geçen ackee meyvesi hem kalp krizi hem de felç gibi ciddi sonuçları olabilecek sorunlardan korunmanın anahtarı olarak biliniyor. Aynı zamanda damarları genişletmesi ile kan damarı hasarının önüne geçiyor.
Kan şekerini dengeliyor: Ackee meyvesinin kan şekeri üzerinde de olumlu etkileri olduğu araştırmalar ile kanıtlandı. Vücutta kötü kolesterol olarak bilinen LDL seviyelerini düşürmeye yardımcı olan ackee meyvesi aynı zamanda kan şekerinin dengelenmesinde de trol oynuyor ve diyabet hastalığına karşı vücudunuzu koruyor.