İstanbul Havalimanı'nda Duty Free'de 'kasiyersiz ödeme' dönemi

istanbul havalimanı
İstanbul Havalimanı'nda Duty Free'de 'kasiyersiz ödeme' dönemi

Duty Free şirketi Unifree, İstanbul Havalimanı’nda ‘kasiyersiz ödeme’ uygulamasını başlattı.

Unifree, İstanbul Havalimanı dış hatlar terminalindeki mağazalarında müşterine alışveriş kolaylığı sağlamak amacıyla, 3 adet kasiyersiz ödeme cihazını devreye aldı.

Sistemi kullanmak isteyen müşterilerin, alışveriş yapabilmeleri için önce biletlerini cihazdan taratmaları, sonra biniş kartlarını okuyucudan geçirmeleri gerekiyor. Daha sona ürünleri de taratan mağaza müşteriler, kredi kartıyla ödeme yaparak, alışverişlerini kasiyersiz tamamlama imkanına sahip oluyorlar.

HAVALİMANLARINDAKİ FAHİŞ SU FİYATLARI

Havalimanlarında fahiş fiyatla satılan içme sularının yolcuları mağduriyete uğrattığı belirtilerek, terminaller ve açık alanlara ücretsiz içme suyu çeşmeleri (Sebil) konulması istendi.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İstanbul Milletvekili ve Doğa Hakları ve Çevre Politikaları Başkanı Evrim Rızvanoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda tüm havalimanlarına ücretsiz içme suyu çeşmeleri konulması talebinde bulundu.

“Havalimanlarımızın tümüne ücretsiz içme suyu çeşmeleri istiyoruz” şeklinde açıklama yapan Rızvanoğlu, bir arkadaşının gönderdiği videoyu yayınladı. Rızvanoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Bu video arkadaşımdan geldi. Yer, Tayland’ın başkenti Bangkok’taki havalimanı. Yolcular, havalimanının farklı yerlerine yerleştirilen bu çeşmelerden suyunu içebiliyor. Para vermek zorunda kalmadan plastik atık yaratmadan. Su en temel insan hakkıdır. Bu hakkı Türkiye’deki tüm havalimanlarımızda vatandaşlarımız kullanabilmeli.”

Türkiye’deki havalimanlarında yolcuların kullanımına açık ve hiçbir ücret ödemeksizin yararlanabilecekleri sebil yalnızca İstanbul Havalimanı’nda bulunuyor. İç ve dış hatlar terminallerinde18 noktada ücretsiz su sebili bulunuyor. Havalimanı’nı kullanan yolcular, ücretsiz su sebillerinden sıcak ve soğuk su ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar.

Kaynak: Ajans Bizim