Ispanakta tozdan geriye eser kalmıyor! Ispanağın her yerini temizlemek için bu yöntemi deneyin
Kış aylarının en sevilen sebzelerinden biri olan ıspanak yetişmesi itibari ile tozlu bir yapıya sahiptir. Ispanağın yapısındaki tüm toz ve kumları temizlemek için ise doğal temizlik önerileri bulunuyor. Bu yöntem sayesinde ıspanakta tek bir toz tanesi bile kalmıyor.
Sağlık açısından benzersiz faydalar sunan ıspanak aynı zamanda lezzetli olmasıyla da sevilen bir sebzedir. Kış aylarında sıklıkla tüketilen ıspanağın faydalarından yararlanabilmek için ise ıspanağı doğru şekilde temizlemek oldukça önemlidir. Ispanağın yetiştirilmesi yapısında toz ve kum taneleri kalmasına neden olur.
Manav ve pazarlara kadar ulaşan bu tozlu yapıyı temizlemek için ise mutfaklarda ıspanağı yemeden önce iyice yıkamak gerekir. Ispanağın yapısındaki tüm tozu atmasını sağlamak için uygulayabileceğiniz doğal yöntemler bulunuyor. İşte ıspanağı temizlemenin püf noktası olan doğal yöntem:
Sirkeli suda bekletin: Köklerinden ayırdığınız ıspanakları bir kap içerisine koyun ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Ardından kaba bir miktar sirke dökün. Bu işlem için en uygun sirke elma sirkesi olacaktır. Sirke eklemek yapraklarda biriken toz ve kumun kabın dibine çökmesine yardımcı olacaktır.
Kaptan çıkarıp durulayın: Ispanakları sirkeli su içerisinde 10 dakika kadar beklettikten sonra kaptan dışarıya çıkarın ve durulayın. İyice duruladıktan sonra temiz su dolu bir kaba alın ve birkaç dakika da bu kapta bekletin. Son olarak ıspanakları süzgeç içerisine bırakın ve hafifçe sallayarak fazla kalan suyun akmasına yardımcı olun.