Isırdıkça çıtırdayan patateslerin sırrı meğer buymuş! Patateslerin çıtır çıtır olmasını isteyen hemen deniyor
Patates kızartması hazırlamak kendi başına bir ustalık ister. Dışarıdan bakıldığından çocuk oyuncağı gibi duran patates kızartmasının çıtır çıtır pişmesi için bazı doğal yöntemlerden yardım alabilirsiniz. Patatesi bu şekilde kızartınca çıtırtısı tüm binaya yayılıyor.
Patates kızartmasını evde kızarttığınızda dışarıda satılan kızartmalar kadar çıtır olmayabiliyor. Patates kızartmasını lezzetine lezzet katan çıtırlığını yakalamak için ise bazı püf noktalara dikkat etmek gerekiyor. Patateslerin hem tadının hem de çıtırtısının katlanarak artmasını sağlayan doğal yöntemler ile artık dışarıdan patates kızartması alma devri bitiyor.
Patates kızartmanın püf noktası sayılan doğal yöntemler usta aşçıların yemek tarifleri kitaplarından sofralarınıza taşınıyor Patatesin lezzetini katlayan bu altın tüyolar şu şekilde karşımıza çıkıyor:
Buzlu su: Patateslerin piştiğinde yumuşak kalmasa neden olan şey içerisindeki nişastadır. Patateslerin çıtır çıtır pişmesini sağlamak için buzlu su yönteminden yardım alabilirsiniz. Patatesleri dilimledikten sonra yıkayın ve uygun bir kaba alın. Ardından patateslerin üzerini geçecek kadar su ekleyin ve kabı bolca buz ile doldurun. Patatesleri buzlu su içerisinde ortalama 30 dakika kadar bıraktıktan sonra sudan çıkarıp kurutun ve çıtır şekilde kızartın.
Tuz ve soda: Patateslerin çıtır çıtır pişmesi için isterseniz buzlu su yerine tuz ve soda karışımında da bekletebilirsiniz. Bu yöntemi uygulamak için ilk olarak bir kaba bolca soda ve 2 yemek kaşığı tuz ekleyin. Ardından patatesleri bu suda 25-30 dakika kadar bekletin. Çıkarıp kurutun ve kızartın. Çıtır çıtır piştiklerini görebilirsiniz.