Işıldayan kadınlar ilham verdi

Yaşam Haberleri
Işıldayan kadınlar ilham verdi

Kuzey Kanalını geçen ilk Türk kadın sporcu Aysu Türkoğlu, toplumsal cinsiyet eşitsizliği ile mücadelede platformu olarak öne çıkan Işıldayanlar Konferansında konuştu. Türkoğlu, hedefinin 5 kanalı daha geçerek Guinness Rekorlar Kitabı’na girmek olarak dile getirdi.

Toplumsal cinsiyet eşitsizliği ile mücadelede platformu olarak öne çıkan Işıldayanlar Konferansı, Zorlu PSM’de gerçekleşti. İkinci kez düzenlenen konferansta milli sporculardan, deprem bölgesinde üretimi destekleyen çiftçilere kadar onlarca kadın nasıl başardıklarını aktarırken, geleceği dönük hedefler de gündeme getirildi.

GÜVEN AŞILAYACAK PLATFORM 

İlham kaynağı başarılı kadınların hikayelerini paylaştığı Işıldayanlar Konferansı'nın organizatörü Özlem Güsar açılış konuşmasında hedeflerini, “Kadınların güçlenmesi, ışıldaması ve ışıldatması için hepimize düşen sorumluluk büyük. Sorunları tekrarlamak yerine çözümleri sergileyecek, zihinleri ve davranışları değiştirecek, ilham ve umut verecek, kadınlara güven kazandıracak duygusu aşılayacak bir platform yaratmayı hedefliyoruz” sözleriyle özetledi.

Işıldayan kadınlar ilham verdi - Resim : 1
Başarı öyküleri, özellikle genç kadınlar için ilham kaynağı oluşturdu.

REKOR SÖZÜ

Konferansa katılan isimlerden İskoçya-Kuzey İrlanda arasındaki Kuzey Kanalını Yüzerek Geçen İlk Türk Kadını Aysu Türkoğlu’nun konuşmasında rekor kırma sözü vermesi büyük alkış aldı. Türkoğlu şunları söyledi: “Müthiş bir deneyimdi. Bunun üstüne katarak ilerlemek istiyorum. Önümde 5 tane daha kanal var. Bunları 5 sene içerinde başarabilirsem Guinness Rekorlar Kitabı’na girebileceğim. Bunları tamamlayan en genç kadın sporcu olacağım.”

KALBİMİZ KIRILIYOR 

Konferansyta konuşma yapan diğer isim olan Milli Voleybol takımının başarılı oyuncusu Meryem Boz oldu. Birlik, beraberlik mesajı ven Boz ise, “Türk Milli Takımı ile maça çıkıyorsunuz. Size yorum yapanlar da Türk. Aslında biz aynı gemideyiz ve sizler için sahaya çıkıyoruz. Ortak bayrağımız için sahaya çıkıyoruz. Olumlu sözler bizim için itici güç oluyor. Ama gereksiz bir söz de kalbimizi çok kırabiliyor. Çok da takılabiliyoruz . Lütfen bunu düşünerek yorum yaparlarsa çünkü bayrağımız için savaşıyoruz ve kazanmak istiyoruz . Birazcık dikkat edilirse çok iyi olur” dedi.

Işıldayan kadınlar ilham verdi - Resim : 2
Işıldayanlar Konferansı'nın organizatörü Özlem Güsar; “Kadınların güçlenmesi, ışıldaması ve ışıldatması için hepimize düşen sorumluluk büyük. İlham ve umut verecek, kadınlara güven kazandıracak duygusu aşılayacak bir platform yaratmayı hedefliyoruz.

BABAM SON KURUŞUNA KADAR BİZE HARCADI 

Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonu Sümeyye Boyacı ise konuşmasında, "Babam belirli yere gelen hep sponsorum oldu. Çevremizde çok fazla yatırım yapan , borsaya giren, ev ve tarla alan arkadaşları vardı. Ama babam hiçbir zaman bu tarz yaptırımlara para harcamadı. Son kuruşuna kadar bana ve kardeşlerime harcama yaptı. Onun en büyük yatırımı çocuklarıydı, onlardan biri de ben oluyorum” diye konuştu.

mert.inan@haberglobal.com.tr 

Kaynak: Web Özel

Aysu Türkoğlu