İmkânsız bulmaca! Resimdeki yeşil noktalar arasındaki gizli şekli yalnızca kartal gibi gözlere sahip olanlar 5 saniyede buluyor!

Zeka bulmacası Zeka testi Optik illüzyon
İmkânsız bulmaca! Resimdeki yeşil noktalar arasındaki gizli şekli yalnızca kartal gibi gözlere sahip olanlar 5 saniyede buluyor!

Yin çok zor bir bulmacayla karşı karşıyayız. Üstelik süreniz sadece 5 saniye... Resimdeki yeşil noktaların arasına gizlenen şekli yalnızca kartal gibi gözlere sahip olanlar verilen sürede bulabiliyor.

Resimdeki yeşil noktalar arasındaki gizli şekli belirleyerek gözlem becerilerinizi ve görme yeteneğinizi test etmeye çalışın. Gizli şekli 5 saniye içinde fark edebildiniz mi?

İmkânsız bulmaca! Resimdeki yeşil noktalar arasındaki gizli şekli yalnızca kartal gibi gözlere sahip olanlar 5 saniyede buluyor! - Resim : 1

Gözlem becerilerinizi test eden bulmacaları çözmekten hoşlanıyorsanız bu görsel test tam size göre! Bu eğlenceli oyunlar yaratıcı düşünmeyle çözüldüğü için basit bir bilmeceyi daha ilginç hale getirir. Normal bir insan beyni, nesnelere veya görüntülere farklı şekilde bakabilir ve her açıdan farklı bir algı oluşturabilir. Resimdeki yeşil noktaların ardındaki gizli şekli tespit etmeniz gereken ilginç bir optik yanılsama var. Görsel oyunlar Optik yanılsama, bir nesnenin, bir çizimin veya bir kişinin, beynin nesneleri algılama biçimine meydan okuyan, insanın aklını başından alan, derinden büyüleyici, şekil değiştiren görüntüsüdür.

Yukarıdaki görselde, resimdeki yeşil noktaların arkasına gizlenmiş şekli tanımlamanız gerekiyor. Optik illüzyon, "Hangi şekli görüyorsunuz?" sorusunu sorarak izleyicilerin gözlem yeteneği testini zorluyor. Kartal gibi gözlere sahip kişiler gizli şekli 5 saniye içinde tespit edebilir.

Cevap oldukça çetrefilli olduğundan soruyu cevaplamadan önce resme dikkatlice bakmanız gerekiyor.

İŞTE SORUNUN CEVABI

Kolaylık sağlamak için aşağıdaki resimde gizli şekli işaretledik:

İlk başta resimde yalnızca yeşil daireler görebilirsiniz. Ancak dikkatli bakıldığında açık yeşil renkler resimdeki kare şeklini oluşturuyor.

İmkânsız bulmaca! Resimdeki yeşil noktalar arasındaki gizli şekli yalnızca kartal gibi gözlere sahip olanlar 5 saniyede buluyor! - Resim : 5

Optik illüzyonlar her zaman beynimizin nasıl çalıştığına dair büyüleyici bilgiler verir. Belirli renk, ışık ve desen kombinasyonları, beynimizi orada olmayan bir şeyi görsel olarak algılaması için kandırabilir.

Kaynak: Haber Global TV