İltihabın İ'si bile kalmayacak! Günde yalnızca 1 avuç yemek C vitamini ihtiyacının yarısını karşılıyor
Kış ayları yaklaşırken hastalıklar da yeniden sıklaşmaya başladı. Dönemsel ve sistemsel pek çok hastalığın çözümü ise tabii ki doğanın mucizevi gıdalarında saklı. Bu besinden 1 avuç yemek günlük C vitamini ihtiyacınızın yarısını karşılayacak.
Sağlığımız için beslenme alışkanlıklarımız içerisine dahil etmemiz gereken bazı gıdalar bulunur. Özellikle kış aylarında hastalıklara karşı bizleri koruyan yüksek antioksidan değerine sahip bu gıdaları tercih ederek vücudunuzu iltihaplanmalardan ve hastalıklardan koruyabilirsiniz. İşte antioksidan değeri yüksek, iltihabı söküp atan meyveler:
Elma: Elma yüksek lif içeriğinin yanı sıra antioksidan bakımından da oldukça güçlü bir yardımcıdır. C vitamini ve kersetin içeriği de eklenince elmanın tüketilmesi doğal bir tedavi haline geliyor. Elmayı beslenme alışkanlıklarınız içerisine dahil ettiğiniz zaman hem daha sağlıklı hem de daha fit olabilirsiniz. Aynı zamanda cildin erken yaşlanmasını da önler.
Kırmızı meyveler: Yarım bardak çilek günlük C vitamini ihtiyacınızın yarısını karşılama özelliğine sahiptir. Bu da ortalama olarak küçük bir avuç kadar yapıyor. Meyvelere kırmızı rengi veren flavonoidler sayesinde pek çok hastalığa karşı korunmuş olursunuz. İçerdikleri lif ve antioksidan değerleri sayesinde kırmızı meyveler içerisinde özellikle üzüm, çilek, yaban mersini ve böğürtlen tüketilmesi iltihap söktürücü etki gösterir.