İki kere düşünün: Yumurtanın sarısını çiğ tüketmenin faydaları ve zararları
Çiğ yumurtanın sarısını tüketmenin sağlığa faydalı olduğu gibi zararları da olduğunu biliyor muydunuz? İşte çiğ yumurtanın sarısının tüketimiyle ilgili mutlaka bilmeniz gereken o detaylar...
Çiğ yumurta tüketmenin faydalı mı yoksa zararlı mı olduğu hep tartışma konusu olmuştu. Protein deposu olan yumurta çiğ tüketilecekse bazı kurallara uymanız gerekiyor.
Öncelikle alerjik bir rahatsızlığınız varsa çiğ yumurta tüketmekten kaçının. Eğer çiğ olarak yumurtayı tüketeceksiniz beyazını değil sarısını tüketmeniz gerektiğini de unutmayın.
ÇİĞ YUMURTA SARISI TÜKETMENİN ZARARLARI
Faydalarının yanı sıra çiğ yumurta tüketmenin zararları da var.
Eğer gebeyseniz çiğ ya da az pişmiş yumurta yenmemesi uzmanlar tarafından öneriliyor. Buna neden olarak ise yumurta içindeki bakteriler gösteriliyor. Salmonella bakterisi vücuda zarar verebilir, sindirim sisteminde rahatsızlık meydana getirebilir. Ayrıca ishal yapabilir.
Bir başka iddia ise çiğ yumurtanın b7 vitamini alınmasını engellediği yönünde.
ÇİĞ YUMURTA SARISI TÜKETMENİN FAYDALARI
Peki çiğ yumurta tüketmenin faydaları neler?
Öncelikle çiğ yumurta denildiğinde aklınıza yumurtanın akı gelmemeli. Sadece yumurtanın sarısından bahsediyoruz.