İki günde çürüyen limonlardan bıkanlara müjde! Limonlar bu yöntemle saklandığında aylarca taze kalıyor
Salatalardan çorbalara ve tatlılara kadar mutfakta her şekilde kullandığımız limonların tazeliği hem lezzet hem de sağlık açılarından önem taşır. Eğer sizler de 2-3 günde küflenmeye ve çürümeye başlayan limonlardan sıkıldıysanız o halde doğal yöntemlerden yardım alabilirsiniz.
Mutfaklarda yemeklerden tatlılara ve hatta temizliğe kadar her alanda kullandığımız limonların faydalarından yararlanabilmek için doğru şekilde saklamak önemlidir. Limon yanış şekilde saklandığında kısa süre içerisinde küflenmeye ve çürümeye başlayacaktır. Limon tazeliğini koruması için doğal yöntemlerden yardım alabilirsiniz.
Doğal yöntemler ile limon saklamanın püf noktası olan pratik bilgiler limonların çok daha uzun süre taze kalmasını sağlıyor. Limon saklamanın püf noktası olan doğal yöntemler ile uzun süre taze limonlara sahip olmak için işte aylarca taze limon saklamaya yarayan pratik bilgiler:
Limonu dondurun: Limonların hem sağlıklı yapısını hem de tazeliğini korumak için derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Limonları dondurucuda saklamak için dilerseniz dilimleyebilir ya da bütün halde saklayabilirsiniz. Bu yöntemden yararlanmak için ilk olarak limonları iyice yıkayın ve ardından kurutun.
Daha sonra dilimleyerek ya da bütün halde saklama poşetlerine koyup dondurucuya bırakabilir ve dilediğiniz zaman çıkarıp kullanabilirsiniz.
Streç filme sarabilirsiniz: Limonun nemlenmesi hızlı bir şekilde küflenmesine ve çürümesine neden olacaktır. Bu süreci geciktirmek ve daha uzun süre taze limon tüketmek için limonları hava almayacak şekilde streç filme sarabilirsiniz. Bu yöntem limonların nem dengesini koruyacak ve bozulma sürecini geciktirecektir.
Limonları tuzlayın: Geleneksel bir limon saklama biçimi olan limonları tuzlama yönteminden de yardım alabilirsiniz. Bu yöntem sayesinde limonlar aylara taze kalır. Limonları ilk olarak ikiye kesin ve orta kısmına tuz sürün. Daha sonra tuzladığınız limonları temiz ve kuru bir kavanoza yerleştirin ve ağzını sıkıca kapatın. Limonları bu şekilde saklayarak aylarca taze kalmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca tuzla fermente olan limonlar farklı bir lezzet kazanmanızı da sağlar.