Ihlamuru senelerdir yanlış içiyormuşuz! Tüm faydalarından yararlanmak için ıhlamura 1 kaşık ekleyin
Kış aylarının favori bitki çaylarından biri olan ıhlamur pek çok fayda sağlamaktadır. Çoğu zaman solunum yol hastalıkları olan grip ve nezleye karşı kullanılan ıhlamurun tüm faydalarından yararlanmak için ise bu şekilde tüketmek gerekiyormuş.
Kış aylarının en sevilen bitki çaylarından biri olan ıhlamur başta solunum yolları olmak üzere genel sağlık üzerinde pek çok fayda sağlar. Ihlamurun düzenli tüketilmesi kış aylarında soğuk algınlığı ve grip gibi dönemsel hastalıklara yakalanma riskini düşürürken bağışıklığı güçlendirmeye yardımcı olur.
Ihlamurun faydalarından tam anlamıyla yararlanmak için ise doğal yöntemler içerisinde bir püf nota var. Sağlıklı bir ıhlamur tüketimi için ıhlamurun püf noktasını öğrenebilir ve çayınızı bu şekilde içebilirsiniz. İşte ıhlamurun faydalarından tamamen yararlanmanın püf noktası olan doğal yöntem:
Ihlamurun bu sağlıklı tüketimi bal ile karıştırılması şeklinde karşımıza çıkıyor. Kendine has faydaları ve antiseptik yapısı sayesinde hastalıklardan korunmaya yardımcı olmasıyla bilinen bal ıhlamur ile karıştırıldığında faydaları saymakla bitmiyor.
Çoğu kişinin tadı için uyguladığı bu yöntem ıhlamurun faydalarını katlamaya yardımcı oluyor. Bir bardak ıhlamur içerisine eklenen bal ıhlamurun hem lezzetini hem de faydalarını artırıyor. İşte ıhlamura bal eklemenin faydaları: