İçi iyi pişiyor ve üzeri kuru kalmıyor: Sarmaların üzerine 1 bardak dökün
Sarma pişirirken aklınızda bulunması gereken lezzet sırları
Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olan sarma, hem yapımı hem de sunumuyla adeta bir sanat eseridir. Ancak, mükemmel bir sarma hazırlamak için dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları vardır.
Lezzetli bir sarma yapmanın ilk adımı, malzemelerin tazeliğinden emin olmaktır. Dolmalık yaprak seçerken taze, ince ve damarsız yaprakları tercih edin. İç harcı için kullanılacak pirinç, soğan, baharatlar ve zeytinyağı gibi malzemelerin de kaliteli olması yemeğinize ekstra lezzet katacaktır.
Ayrıca yaprak sarmaları pişirirken üzerine 1 bardak tavuk suyu veya et suyu dökmek sarmaların çok daha iyi pişmesine katkı sağlayacaktır.
Sarmanın iç harcı, lezzetin temel taşıdır. Pirinç ya da bulgur miktarını, diğer malzemelerle dengeli bir şekilde ayarlayın. Soğanı ince ince doğrayarak harca ekleyin ve baharat kullanımında ölçülü olun. Karabiber, nane, pul biber ve yenibahar gibi baharatlar, sarmaya karakteristik bir aroma kazandırır.
SARMA TARİFİ
MALZEMELER
5 orta boy kuru soğan
2 buçuk su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
Yaklaşık 1 su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı dolma baharatı
1 tatlı kaşığı tuz (Yaprak salamuraysa tuzu azaltın)
Yarım kilodan biraz fazla yaprak