Herkes inanıyordu ama gerçek tam tersi çıktı! Peynir tüketirken bu hatayı yapanlar çok üzülecek
Peynir tüketimi konusunda pek çok kişinin doğru olduğunu sandığı bir durumun yanlış olduğu ortaya çıktı. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamaya göre peynir tüketirken yapılan bir hata sağlıklı sanılsa da aslında vücuda zararı çok büyük.
Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan peynir pek çok farklı çeşide sahiptir. En dikkat çeken peynir çeşitleri ise dünya çapında ün kazanmış ve ülkemizde de sevilerek tüketilen küflü peynir çeşitleri oldu. Küflü peynirleri tüketen pek çok kişi sağlıklı bir tüketim ürünü ve antibiyotik etkisine sahip olduğunu düşünse de uzmanlar küflü peynir tüketimine dikkate dilmesi gerektiğini belirtti.
Küflü peynirler genellikle mağaralarda ve mahzenlerde ya da toprak kaplarda bekletilerek olgunlaştırılıyor. Bu süreçte farklı küf renklerin sahip şekilde olgunlaşan peynirlerin olgunlaşma süreci 3 ayı bulurken uzmanlar kırmızı, kahverengi ve bej renklerdeki küflere sahip peynirleri tüketilmemesi gerektiğini açıkladı. Bu renkte küflü peynirler antibiyotik etkisinin tam tersine hastalığa neden oluyor.
Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalara göre böbrek hastaları, tansiyon hastaları, penisilin alerjisi olanlar, kemoterapi gören kişiler, migren atakları geçiren kişiler ve hamilelerin küflü peynir tüketmemesi daha sağlıklı bir durum olarak görülüyor. Eğer bu hastalıklardan ya da sağlık durumlarından birine sahip iseniz küflü peynir tüketmemelisiniz.