Her lokmada daha da fazla çıtırdayacak! Usta aşçıların çıtır çıtır patates kızartmak için kullandığı altın tüyo
Pek çok kişinin severek tükettiği patates kızartması evlerde hazırlandığında dışarıdan satın alınmış gibi çıtır olmaz. Daha yumuşak bir kıvama sahip olan evdeki patates kızartmasını tıpkı dışarıdan satın aldığınız gibi çıtır çıtır hale getirmenin püf noktası ortaya çıktı.
Patates kızartması hemen herkesin keyifle tükettiği bir yemektir. Ancak patates kızartması hazırlarken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar bulunuyor. Patates kızartması evlerde hazırlandığı zaman dışarıdan satın alınana kadar çıtır bir kıvama ulaşmıyor.
Patates kızartırken uyguladığımız adımlar ve kullandığımız tarifler sonucunda çoğu zaman dışarıdan aldığımıza gör daha yumuşak kıvamda bir patates elde ediyoruz. Ancak bu durumu tersine çevirmeye yardımcı olacak bazı pratik bilgiler var. Çıtır çıtır patates kızartmanın püf noktası öğrenildiğinde kızarttığınız patateslerin çıtırtısı komşularınızın bile canını çektirecek. İşte usta aşçıların patates için uyguladığı altın tüyo:
Patatesleri ıslatın: Patatesin içerisindeki nişasta kızartırken çıtır hale gelmesini engeller. Patatesleri kızartmadan önce yaklaşık 30 dakika kadar suda beklettiğinizde içerisindeki nişastanın ayrıldığını ve patateslerim çıtır çıtır kızardığını görebilirsiniz. Bu aşamada patatesleri ıslattıktan sonra kurutmanız gerekiyor.