Henrietta adlı tavuk 202 gramlık yumurta yumurtladı!

Yumurta Kanada

Kanada, Manitoba'da Henrietta adlı tavuk 202 gramlık yumurta yumurtladı.

Manitoba'da çiftçilik yapan Ashely Bartel, Oakbank'ın hemen güneydoğusundaki çiftliğinde beslediği tavuğu Henrietta'nın 202 gramlık bir yumurta yumurtlamasıyla şoke oldu.

Normal bir yumurtanın yaklaşık 3 katı ağırlığındaki yumurtayı ilk gördüğünde "Aman Allahım bu çok büyük bir yumurta" tepkisi veren Bartel, tavuğu için üzüldüğünü söyledi.

Daha önce bu boyutta bir tavuk yumurtası görmediğini söyleyen Manitoba'lı çiftçi'nin tavuğu Henrietta genelde ortalama 75 gramlık yumurta yumurtluyordu.

Küçük bir mango büyüklüğündeki yumurta, Kanada'da son dönemde yumurtlanan tek büyük yumurta değil. Bu yılın başlarında Leamington'da bir başka tavuk 175 gram ağırlığında bir yumurta yumurtlamıştı.

Guinness Dünya Rekorlar Kitabı'na göre dünyanın en ağır yumurtası 1956 yılında 454 gram olarak New Jersey'de yumurtlandı.

Manitoba Egg Farmers Endüstri Derneği'nin İletişim Uzmanı Claire McCaffrey, yumurtanın boyutunun genellikle tavuğun yaşına bağlı olduğunu söyledi. Büyük yumurtalar genelde çift sarılı oluyor. Tavuklar çoğunlukla yumurtlamaya başladıkları ilk dönemlerde ve yumurtlamalarının son dönemlerinde bu boyutta yumurtluyor. Bu tavuğun geçirdiği hormonal değişikliğe bağlanıyor. Yumurta oluşumunu tamamlamadan tavuğun acemiliği ya da yaşlılığı nedeniyle erken yumurtlamasından dolayı bu boyutta yumurtlama gerçekleşebiliyor.

202 gramlık yumurtanın sahibi Henrietta adlı tavuk henüz genç ve 2 yaşından biraz büyük.

Henrietta'nın sahibi Bartel, yumurtadan bir civciv çıkmasını beklemediğini belirterek muhtemelen yumurtayla omlet yapacağını söyledi.

Kaynak: Haber Global TV

tavuk yumurta Kanada