Hatay'daki en güzel ilçe belli oldu! Çok sayıda ilden gidip görenler var
Antakya, Hatay'ın incisi olarak kabul edilen ve ziyaretçilerine eşsiz bir deneyim sunan bir ilçedir. Tarihi dokusu ve doğal güzellikleriyle dikkat çeken Antakya, her yıl binlerce turisti kendine çekmektedir.
Türkiye'nin güneyinde yer alan Hatay ilinin incisi Antakya, tarihi ve doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini büyülemeye devam ediyor. Antakya, tarihi dokusuyla adeta bir açık hava müzesini andırırken, doğal güzellikleriyle de görenleri kendine hayran bırakıyor.
Son yıllarda Hatay bölgesine artan ilgi ile birlikte, ilçeler arasında en güzel olanın hangisi olduğu merak konusu haline geldi. Yapılan değerlendirmeler sonucunda, Antakya'nın bütün güzellikleriyle öne çıktığı belirlendi.
Antakya, tarihi dokusu, zengin mutfağı ve doğal güzellikleriyle adeta bir cazibe merkezi haline gelmiştir. Şehir dışından gelen ziyaretçilerin sayısının her geçen gün artması, Antakya'nın ne kadar özel bir ilçe olduğunu bir kez daha kanıtlamaktadır.
Hatay'da gezilecek yerler arasında ilk sıralarda yer alan Antakya, tarihi Antakya Çarşısı, Habib-i Neccar Camii, Titus Tüneli ve St. Pierre Kilisesi gibi önemli turistik mekanlara ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca yöresel lezzetleriyle de gastronomi turizminde önemli bir yere sahip olan Antakya, lezzet tutkunlarının uğrak noktası haline gelmiştir.
Antakya (Arapça: انطاكيّة, Anṭākye; Yunanca: Ἀντιόχεια, Antiohia), Hatay ilinin nüfus bakımından en büyük ilçesidir ve merkezidir. Yeni düzenlemeyle birlikte Antakya ve Defne Belediyesi olarak ayrılmıştır. Ortasından Asi Nehri geçmektedir. Hristiyanlığın önemli mukaddes mekânlarından biridir.
Antakya ve civarında Akdeniz iklim tipi egemendir. Bu nedenle kentte yazlar sıcak ve kurak, kışlar ılık ve yağışlı geçer. Ancak, kıyı şeridi ile dağların arka kısımları ve yükseltisi fazla olan yerler arasında iklim koşullarındaki bölgesel farklar nedeniyle Antakya'daki iklim koşulları kıyı şeridine kıyasla biraz farklılık gösterir. Bu nedenle sıcaklık, kıyılarda yüksek değerlerde kalır. Yazların, kıyı şeridine kıyasla daha serin geçmesinin bir nedeni de en sıcak ortalamaların kaydedildiği ayların aynı zamanda, Antakya'da rüzgarın en hızlı estiği ve en çok esme sayısına ulaştığı aylar oluşudur.