Haşlanmış şekilde yiyenler hastanenin önünden dahi geçmiyor! İşte haşlanmış yer fıstığının bilinmeyen o faydası
Doğal besinlerden biri olan ve özellikle sporcular tarafından ezmesi tüketilen yer fıstığı uzmanlar tarafından da tavsiye edilir. Yer fıstığını çiğ şekilde tüketerek faydalanabileceğiniz gibi haşlanmış şekilde de tüketebilirsiniz.
Yer fıstığı en çok tüketilen kuruyemişler arasında yer alır. Yer fıstığının tuzlanmış ve kavrulmuş hali keyifli bir atıştırmalık iken, çiğ halde ezme haline getirildiğinde sağlıklı bir kahvaltılığa dönüşür. sporcular tarafından içerdiği besin değerleri ile bolca tercih edilen yer fıstığını haşlayarak tüketmek ise en ilginç tüketim şeklidir. Haşlanmış yer fıstığı çoğu kişinin bilmediği bazı faydalar sunar. İşte haşlanmış yer fıstığı tüketmenin insan sağlığına faydaları:
Kilo vermeye yardımcıdır: Haşlanmış yer fıstığı tok tutan bir besindir. Gün içerisinde tüketilmesi ile enerjik hissetmenize ve bir sonraki öğüne kadar tok kalmanıza yardımcı olan halanmış yer fıstığının yarım bardak kadar tüketilmesi 286 kalori alımı sağlar. Doğal yağ içeren yer metabolizmanın da hızlanmasıan yardımcı olur ve kilo kaybını kolaylaştırır.
Diş ve kemik sağlığını güçlendirir: Haşlanmış yer fıstığı günlük magnezyum ihtiyacınızın yüzde 25 kadarını sağlayabileceğiniz zengin bir magnezyum kaynağıdır. Kemik gelişiminde faydalı olan magnezyumun alınması ile hem diş hem de kemikleriniz daha güçlü hale gelir. Ayrıca yer fıstığı içerdiği kompleks B vitaminleri ile kas yapısını güçlendirir ve özellikle büyüme çağındaki çocuklarda gelişimi destekler.
Kansızlığa iyi gelir: Haşlanmış yer fıstığının içerdiği B vitaminleri vücutta folik asit ve kırmızı kan hücrelerinin oluşumunu destekler. Kırmızı kan hücreleri olan alyuvarların sayısında azlık nedeni ile meydana gele anemi ve daha ilerleyerek oluşan lösemi gibi kan hastalıklarının önüne geçilmesinde etkilidir.