Haşlanmış patatesin kabukları kendiliğinden soyulacak! Sadece tencereye 1 kaşık eklemek yetiyor
Patates haşlamanın şüphesiz ki en zorlayıcı kısmı haşlanan patateslerin kabuklarını soymaktır. Henüz kaynar sıcaklıkta olan patates kabukları soyulmak istendiğinde ya parçalanır ya da ellerimizi yakarak soymamıza izin vermez. Ancak bu doğal yöntemler ile patates kabuklarını sadece saniyeler içinde soyabileceksiniz.
Patatesin en sağlıklı hali olarak bilinen haşlanmış patatesin pişirilmesi ile ilgili en yorucu süreç hemen herkes için patatesin kabuklarını soyma kısmıdır. Patateslerin haşlandıktan sonra kabuklarını soymak için bazı püf noktaları bilmek gerekir. Patates kabuklarını soymanın püf noktası olan doğal yöntemler bu konuda size yardımcı olacaktır.
Mutfaklarda kolayca uygulayabileceğiniz pratik bilgiler içerisinde yer alan patates soymanın püf noktası olan doğal yöntemler sayesinde patates kabukları saniyeler içinde soyuluyor. İşte haşlanmış patateslerin kabuklarını soymanın püf noktası olan doğal yöntemler:
Buzlu su: Patates kabuklarını soymanın bir başka püf noktası ise patatesleri haşlandıktan sonra buzlu su içerisinde bekletmektir. Patatesleri yalnızca 5-10 saniye kadar buzlu suyun içinde tuttuktan sonra çıkarıp kolayca soyabilirsiniz. Bu patates kabuğunun dağılmadan soyulmasını sağlayacaktır.