Haşlanmış patatesi parçalamadan soymanın yolu: Havluya sarıp...
Patates haşlandığı zaman sudan çıkarılıp soyulmak istenir ancak hem patates çok sıcaktır hem de kabuk soyulurken dağılmaya başlar. Bu da haşlanmış patatesleri soyma işlemini adeta bir mücadeleye çevirir. Haşlanmış patatesleri soymak için bu yöntemi denediğinizde ise kolaylıkla soyulacak.
Bolca hazırlayıp tükettiğimiz ve farklı farklı pişirme teknikleri ile sofraları süsleyen patatesler haşlama olarak tercihe dileceği zaman hem kolay hem lezzetli bir yemek hazırlanmış olur. Ancak patates haşlamanın da kendine ait bir zorluğu vardır. Haşlanmış patateslerin kabuğunu soyarken eller yanar, patatesler dağılır ve bir türlü kabuk kolaylıkla soyulmaz. Fakat bu yöntemleri kullandığınızda haşlanmış patateslerin kabukları kolaylıkla soyulacak. İşte haşlanmış patateslerin kabuklarını soymak için kullanabileceğiniz ve yaşamı kolaylaştıran pratik çözümler:
Buzlu suya bırakmak: Haşlanmış patatesleri soymadan önce buzlu su içerisinde 5-6 saniye kadar bekletmek kabukların çok daha kolay soyulmasını sağlayacaktır. Kabuklar el ile sıcakken soyulamaz ama biraz soğuttuğunuz zaman kabuklar kolaylıkla kendiliğinden ayrılacaktır. Bu yöntem ile kabukları soyabilir ve patatesin soğumasını beklemeden yiyebilirsiniz.