Harcına ekleyen farkı görüyor! Köfte bu şekilde piştiğinde hem daha sulu hem daha yumuşak oluyor
Geleneksel yemeklerimizden biri olan ızgara köfteyi pişirirken içerisine eklenen her bir baharat ve gıdanın kendine has bir kombinasyon oluşturduğunu görmüşsünüzdür. Daha acı olması için, tadını hafifleştirmek için ya da bu gibi başka amaçlarla küçük farklılıklar ortaya çıkarılır. Izgara köftenin içerisine bu ürünü eklediğinizde ise hem daha sulu hem daha yumuşak hale gelecek.
Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan ızgara köfteyi pişirirken bazı püf noktalara dikkat etmek gerekir. Izgara köftenin içerisine her usta kendine has bir dokunuş ekleyerek köftenin özel bir tadı olmasını sağlar. Bazen ise herkesin tercih edebileceği ve köftenin kıvamını daha güzel hal getiren püf noktalar vardır.
Çoğu zaman evlerde haırladığımız köftelerin dışarıda şeflerin hazırladıklarına kıyasla daha kuru olmasının nedeni de aslında bu püf noktada gizli. Yemek tarifleri kitaplarının dipnotlarından olan bu doğal yöntemi denediğinizde köfteniz çok daha yumuşak ve sulu pişecek.
evlerde pişirilen ızgara köfteler çoğu zaman pişmesi esnasında ayağını ve suyunu ateşe bırakarak kurumaya başlar. İlk piştiği anda daha sulu olsa da köfte sofraya gelene ve yenilene kadar kurumuş olur. Ancak aynı köfteyi dışarıda bir aşçıdan yediğinizde ne kadar sulu olduğunu ve yumuşak piştiğini görebilirsiniz.
Aslında bu yumuşak ve sulu pişen leziz köfteleri evlerde kendiniz de kolayca hazırlayabilirsiniz. Oldukça basit bir doğal yöntem ile köftelerinizi çok daha yumuşak ve sulu halde pişirebilirsiniz. İşte damakta Şölene dönüşen enfes köftelerin püf noktası:
Yumuşak ve sulu pişen lezzetli köftelerin püf noktası maden suyundan geçiyor. Köfteyi hazırlarken harcın içerisine yalnızca yarım su bardağı kadar maden suyu ekleyerek köfteyi bu şekilde yoğurduğunuzda köfte çok daha sulu ve yumuşak hale geliyor.
İçerisine maden suyu eklenen köfte maden suyunun sağladığı mineraller ile çok daha lezzetli ve besleyici bir hale geliyor. Aynı zamanda maden suyunun içeriğindeki karbondioksit sayesinde köfte tazelik de kazanmış oluyor.