Günde kazandığı 3 TL ile ailesine bakan Hüseyin'e yardım eli uzandı

suriye idlib

Suriye'nin İdlib kentinde naylon satarak kendini ve ailesini bakan Hüseyin zorlu hayatına yardım eli uzandı. "Günlerdir patates yiyemiyorum" diyen Hüseyin yapılan yardımlarla hayaline kavuştu.

Suriye'nin İdlib kentinde atık naylon ve teneke kutuları toplayarak günde 3 TL kazanan Suriyeli Hüseyin, kazandığı parayla annesi ve kardeşlerine bakıyor. Hüseyin'in zorlu yaşam hiyakesini kentteki bir kişi çektiği video ile sosyal medyadan duyurdu.

Videoda, Hüseyin yaşadığı zorlu hayatı, "3 TL kazanıyorum. Bununla anneme ve kardeşlerime bakıyorum. Geriye para kalırsa domates alıyorum. Aylardır patates yiyemedim. Çok pahalı. "Allah bize rızık verir diyen" Suriyeli Hüseyin, "Bugün sabah rızıklanmadım. Şimdi eğer bir şey çıkarsa 2 kilo patates alıp Peygamber Efendimizin ruhuna dağıtacağım" dedi.

Günde kazandığı 3 TL ile ailesine bakan Hüseyin'e yardım eli uzandı - Resim : 1

 "BİZE 1 LİRA VEREN DAHA İYİSİNE SAHİP OLSUN'

Hüseyin'in bu sözleri kentteki yardımsever halk tarafından karşılık buldu. Birçok kişi Hüseyin ve ailesine gıda yardımında bulundu. Bu yardımların arasında Hüseyin'in en çok yemek istediği patates de yer aldı.

Günde kazandığı 3 TL ile ailesine bakan Hüseyin'e yardım eli uzandı - Resim : 2

Suriye'deki yerel yardım kuruluşları küçük çocuğun hayallerini de gerçekleştirdi. Yeni kıyafetler giydi, bisiklete bindi, arkadaşları ile okulda oyun oynadı. Okuma alıştırmalarına bile başladı.

Günde kazandığı 3 TL ile ailesine bakan Hüseyin'e yardım eli uzandı - Resim : 3

Komşuları tarafından yapılan yardımla ilgili konuşan Hüseyin'in annesi, "Bize 1 lira veren daha iyisine sahip olsun. Cennette mükafatını alsın" diye konuştu.

 

Kaynak: DHA

Suriye İdlib