Gönüllü öğretmen tatil yapmadı, okulun tadilatını tamamladı

Gönüllü öğretmen tatil yapmadı, okulun tadilatını tamamladı

Batman'ın Sason ilçesine bağlı Kelhasan köyündeki Ekrem Özbey İlkokulu'nda öğretmen olan Esra Gencer, meslektaşları gibi tatil yapmadı, çalıştığı okulun tadilatını tamamlayıp yeni eğitim öğretim dönemine hazırladı.

Sason'a bağlı Kelhasan köyündeki Ekrem Özbey İlkokulu'nda görev yapan öğretmen Esra Gencer, yaz tatilini gönüllü olarak okulunun tadilatında çalışarak geçirdi.

Okula atandığında fiziksel eksiklikleri gören Gencer, doktor ablasından yardım istedi ve ablasının üye olduğu 'Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı' ile temasa geçti. Dernekten yardım alan öğretmen, okulu yeni bir görünüme kavuşturdu. 

Çalıştığı okulda zaman geçirmekten hoşlandığını belirten Gencer, "Sason'da 2 yıldır görev yapmaktayım, geçtiğimiz mart ayında Sason Ekrem Özbey İlkokulu'nda görevlendirildim. Buraya geldiğimde okulun iç ve dış kısmı fiziki açıdan kötü durumdaydı. Çocuklar ve okul için ne yapabilirim diye sürekli düşündüm. Aile hekimi olan ablamın da üyesi olduğu vakfa başvurdum. Onlar da beni geri çevirmedi. Vakıf sayesinde okulumuz eğitim öğretime hazır hale geldi. Çok uğraştım, uğraşmaya da devam edeceğim. Öğrencilerin iyi, başarılı ve mutlu bir birey olması bize yeter. Bir çocuk değişir, ülkem gelişir" dedi. İHA

Batman öğretmen okul tatil tadilat yaz tatili