Göçmen barbun balıklarının 'kavga' anı görüntülendi

Göçmen barbun balıklarının 'kavga' anı görüntülendi

Antalya'nın Kemer ilçesinde göçmen barbun balıkları kavga ederken fotoğraflandı. Cankurtaran eğitmeni ve su altı fotoğrafçısı Adnan Büyük tarafından uzun uğraşlardan sonra fotoğraflanan anlar, büyük ilgi gördü.

Kemer'deki balık türlerinin sayısı, Kızıldeniz'den gelenlerle birlikte çoğaldı. Dalış tutkunlarının tercih ettiği noktalardan biri olan Kemer'de, su altı güzellikleri oluşturan bu balıkları, su altı fotoğrafçısı Adnan Büyük görüntüledi. 

'Dökük Taşlar' olarak adlandırılan Kemer ilçe merkeziyle Kiriş Mahallesi arasındaki Kocaburun önünde bulunan noktada dalış yapan Adnan Büyük, su altında öpüşüyor gibi duran iki balığa rastladı. Balıkların fotoğraflarını çeken Adnan Büyük, bunların Kızıldeniz'den geldiği bilinen 'göçmen barbun- parupeneus forsskali' olduğunu belirledi. 

Göçmen barbun balıklarının 'kavga' anı görüntülendi - Resim : 1

KAVGA EDEN BALIKLARI GÖRÜNTÜLEDİ

Adnan Büyük, balıkların birbiriyle kavga ettiğini belirterek, "Düzenli olarak Kemer'deki birçok noktada dalış yaparak su altı zenginliğini tanıtabilmek için çekimler yapıyorum. Son olarak geçen hafta Dökük Taşlar olarak adlandırılan noktada dalış yaptım. Yaklaşık 5- 6 metre derinlikte iki erkek göçmen barbun balığının yaptığı kavgayı çekebilmek için onları uzun süre takip ettim ve sonunda amacıma ulaştım" dedi. DHA

Antalya Kemer