Gerçeğinden farkı olmuyor! Yalancı su böreği yapmanın en kolay yolu
Yalancı su böreği yapmanın püf noktaları nelerdir? Bugün bu konuya değineceğiz.
Su böreği tarifine hamuru yaparak başlıyoruz. Derin bir kapta su, yumurta ve tuzu unla yoğurun. Ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur kıvamı elde edeceksiniz. Bu hamurdan 12 beze çıkarın. Hamurlarınız dinlenirken iç harcı hazırlayabilirsiniz. Doğradığınız maydanozlar ile peynirleri karıştırın.
Ocağa su koyun ve kaynatın yanında da derin bir kapta soğuk su tutun. Dinlenmiş olan bezeleri un yardımıyla açın. 4 tanesini açınca genişçe bir tencerede kaynamakta olan suyun içerisine tuz atın ardından açtığınız yufkaları iki elinizle tutarak yavaşça suyun içine serer gibi bırakın.
Daha sonra hamuru sıcak sudan çıkarıp soğuk suya sokun. Ardından yağlanmış tepsine buruşuk şekilde yerleştirin. Tepsinin yüzeyi dokunca peynirli malzemeyi döküp üzerine yine aynı işlemlerden geçirmiş yufkaları serin. En üst kısmı 4 yufkayı aynı şekilde serdikten sonra üzerini tereyağıyla yağlayın ve böreğinizi fırına vermeden dilimleyin.200 derecelik fırında üstü ve altı kızarıncaya kadar pişirin. Ilık olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...
Kaynak: haberturk.com, youtube.com