Gazdan korkarak yemeye son verebilirsiniz! Usta aşçılar kuru fasulyenin tüm gazını alan yöntemi açığa çıkardı
Kur fasulye Türk mutfaklarının sevilen yemeklerinden biridir. Tabak tabak yenilen kuru fasulyenin ise bir yan etkisi bulunuyor. Kuru fasulyenin içerisindeki gaz alınmadığında midede şişkinlik ve gaz sorunu ortaya çıkıyor.
Yayınlanma:
Son Güncelleme
Türk mutfağını eşsiz lezzetlerinden biri olan kuru fasulye hazırlaması ustalık ve incelik isteyen bir iştir. Pirinç pilavının enfes eşlikçisi kuru fasulye ne kadar lezzetli olsa da kuru fasulyenin keyifle tüketilmesini engelleyen bir durum var. Kuru fasulyenin içerisinde oligosakkarit içeriğine sahip oluyor. Bu madde kuru fasulye midede şişkinlik ve gaz yapmasına yol açıyor. Kuru fasulyenin gazını almak ve keyifle tüketmek için doğal yöntemlerden yardım alabilirsiniz. İşte yemek tarifleri kitaplarından çıkan, kuru fasulyenin gazını almanın püf noktası: