Gaz sorunundan korkmadan kaşık kaşık yiyin! Kuru fasulyenin tüm gazını tek seferde alıp götürüyor
Türk mutfağının sevilen yemeklerinden biri olan kuru fasulyenin tadı ne kadar güzel olsa da bağırsaklarda gaz sorununu tetiklediği de bir gerçektir. Ancak bu doğal yöntem sayesinde kuru fasulyenin tüm gazından kurtulabilir ve rahatlıkla kaşık kaşık yiyebilirsiniz.
Türk mutfağının sevilen yemeklerinden biri olan kuru fasulye hazırlaması zahmetli ancak lezzeti bu zahmete değen bir yemektir. Bir de yanında pirinç pilavı oldu mu tadından yenmez. Ancak bu kadar lezzetli olan kuru fasulyenin bir de sorunu var ki o da bağırsaklarda gaz oluşumuna sebep olması.
Kuru fasulyenin gaz yapan yapısından kurtulmak için yemek tarifleri içerisindeki püf noktalar olan doğal yöntemlerden yardım alabilirsiniz. Bu doğal yöntemler sayesinde kuru fasulyenin içindeki gazı çıkarabilir ve tadına vararak yiyebilirsiniz. İşte kuru fasulyenin gazını alan doğal yöntemler:
Karbonat: Kuru fasulye içerisinde oligosakakrit adı verilen şekerler bulunuyor ve bu şekerler vücudumuz tarafından tam anlamıyla sindirilemiyor. Bu da bağırsaklarda gaz sorununa neden oluyor. K uru fasulye pişirirken karbonat kullandığınızda ise karbonat şekerlerin etkisini azaltarak gaz sorununun önüne geçmeye yardımcı oluyor. Bu yöntemden yardım almak için yemeğin suyuna 1 kaşık karbonat eklemeniz yeterli olacaktır.
Kimyon ve kekik: Kuru fasulye pişirirken içerisine karbonat eklemek yerine dilerseniz kimyon ya da kekik kullanarak yemeği tatlandırabilirsiniz. Kuru fasulye içerisine ekleyeceğiniz bir tutam kekik ya da kimyon yemeğe lezzet katarken sindirimi de rahatlatacaktır. Bu şekilde gaz sorunundan kurtularak kuru fasulye tüketebilirsiniz.
Patates: Kuru fasulye pişirirken tencere içerisine bir ya da iki adet çiğ patates eklerseniz patatesler kuru fasulye içerisindeki şekeri emerek gaz sorununa neden olmasını engelleyecektir. Bu işlemi gerçekleştirirken patatesleri bütün şekilde kullanabilir ve pişirme işleminden sonra ayırabilirsiniz.