Fransız usulü güveç yumurta tarifi: Oufs cocette nasıl yapılır?
Fransızlar basitliği sanata dönüştürmeyi bilen bir millet. Tıpkı yumurtayla yapılan Oufs Cocotte'u bir sanat eserine dönüştürmeleri gibi.
Oufs Cocette en basit şekilde biraz tereyağı, yumurta ve kremayla ayrı kaplarda pişirilen basit bir yemek. Beyazları sertleşene, sarıları cıvık olana kadar pişiriliyor ve kahvaltıda servis ediliyor.
Çok basit olduğu için kuşkonmaz ya da yeşil soğan gibi farklı sebzeler ekleyerek sıra dışı bir lezzete de çevirebilirsiniz. Ufalanmış beyaz peynir ya da parmesan ile servis ederseniz tadından yenmez. Havyar bile koyabilirsiniz.
Tarifi ise şöyle yumurtayı tereyağlı bir sufle kabına (ramekin) kırmak ve fırına koymadan önce üzerine biraz krema ve eklemek istediğiniz diğer malzemeleri serpmek. Yaklaşık 10 dakika sonra yumurta akları sert, sarıları ise yumuşak ve akıcı hale gelecek.
Ortaya çıkan sonucu Fransızlar boş bir tuval kabul ediyor ve oufs cocette'in üzerine çeşitli malzemelerle (domates, sote mantar, ekstra peynir, kuşkonmaz gibi) bir resme dönüştürüyor.
Kaynak: Haber Global TV